Fons Groenendijk benoemt Indy Groothuizen tot eerste keeper

Indy Groothuizen start het nieuwe seizoen als eerste doelman van ADO Den Haag. Robert Zwinkels zal in de beginfase van de competitie genoegen moeten nemen met een plaats op de bank. Trainer Fons Groenendijk heeft deze beslissing maandag kenbaar gemaakt aan beide keepers.


Een zeer lastige keuze, zo geeft Groenendijk aan. “Ik heb er lang over nagedacht en veel argumenten de revue laten passeren”, aldus de trainer van ADO Den Haag. “Het zijn twee uitstekende keepers, die elkaar nauwelijks ontlopen. Alleen heeft Robert Zwinkels een kortere voorbereiding gehad. Hij heeft tijd nodig gehad om te herstellen van de operatieve ingreep in de zomer. Daardoor heeft Robert ook nog weinig speeltijd gehad. Dat is doorslaggevend geweest in mijn keuze voor Indy Groothuizen op dit moment”, stelt Groenendijk. Komende zondag staat Groothuizen dus in het doel bij de seizoensouverture tegen FC Emmen (aftrap 12.15 uur).
Zwinkels maakte vorig seizoen veel indruk in zijn 29 optredens in de Eredivisie, maar raakte voor het einde van de competitie geblesseerd aan zijn lies. Groothuizen nam de plaats onder de lat toen over en gaf meteen zijn visitekaartje af. In de afsluitende play-offwedstrijden tegen Vitesse maakten beide doelmannen overigens éénmaal hun opwachting.

Bron: adodenhaag.nl

Foto: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *