ADOjournaal met ADO Den Haag 2 trapt af met knappe zege op Feyenoord

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft haar start in het nieuwe seizoen van de reservecompetitie opgeluisterd met een knappe overwinning op Feyenoord. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op voorsprong in het Cars Jeans Stadion, maar dankzij goals van Yahya Boussakou en Maarten Rieder trapte de ploeg van Virgilio Teixeira af met een driepunter.
Voor het eerste competitieduel had Teixeira een aantal spelers uit de eerste selectie opgesteld. Onder meer Mike Havekotte, Shaquille Pinas, Bas Kuipers, Robin Polley en Mats van Kins stonden aan de aftrap tegen Feyenoord. De bezoekers uit Rotterdam-Zuid begonnen iets sterker aan de wedstrijd en waren via Luis Sinisterra dicht bij de openingstreffer. Polley zorgde ook voor een hachelijk moment in de eigen zestien, maar Havekotte was alert en tikte de goed bal uit de hoek.
ADO Den Haag 2 kreeg de beste kans van de eerste helft, maar een schot van Maarten Rieder werd na een half uurtje uitstekend gepareerd door Feyenoord-goalie Ramón ten Hove. En in plaats van de thuisploeg kwamen de gasten daarna op voorsprong. Met een schitterend afstandsschot opende Orkun Kökcü de score. Niet onverdiend, op basis van de eerste helft.
Na de theepauze werd ADO Den Haag 2 steeds sterker. Terwijl Havekotte zijn ploeg op de been hield bij gevaarlijke schoten van Feyenoord-invaller Joël Zwarts, begon het team van Teixeira steeds meer kansen te creëren. Boussakou en Van Kins zagen schoten in de handen van Ten Hove belanden, maar een kwartiertje voor tijd was het dan toch prijs. Boussakou knikte een goede voorzet van Tyrone Owusu tegen de touwen. De marge werd bijna meteen verdubbeld, maar Sam van Huffel zag zijn kanonskogel uiteenspatten op de lat en Polley vond vanuit kansrijke positie Ten Hove op zijn weg.

De Haagse beloften bleven echter aandringen en maakten in de spannende slotfase toch nog de bevrijdende 2-1. De koelbloedige Rieder werd voor de keeper gezet en maakte oog in oog met Ten Hove geen fout. Feyenoord kwam in extremis nog bijna langszij via Jari Schuurman, die het houtwerk raakte, maar de 2-1 bleef op de borden staan.
Een mooi begin dus voor ADO Den Haag 2, dat volgende week maandag op bezoek gaat bij FC Dordrecht. Het openingsduel met Helmond Sport/VVV-Venlo werd vorige week op verzoek van de tegenstander uitgesteld.
Karakteristiek
ADO Den Haag 2 – Feyenoord 2    2-1 (0-1)
Scoreverloop: 33. Kökcü 0-1, 77. Boussakou 1-1, 89. Rieder 2-1.
Opstelling ADO Den Haag 2: Havekotte; Polley (84. Van Mil), Muringen, Pinas, B. Kuipers; Reynolds (46. Owusu), Rieder, Van Wetten; Boussakou, Van Huffel (78. Reijneveld), Van Kins.
Auteur: Koen Jans
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *