ADO Den Haag delft onderspit tegen efficiënte Grieken

ADO Den Haag heeft de laatste wedstrijd van de oefencampagne vrijdagavond niet in een overwinning kunnen omzetten. De formatie van Fons Groenendijk was gelijkwaardig aan Aris Thessaloniki, maar door een prachtige treffer van wonnen de Grieken wel met 0-2.

De gewonnen oefenwedstrijden tegen Athletic Bilbao (3-2) en Panathinaikos (3-1) zorgden ervoor dat ADO Den Haag met vertrouwen aan de aftrap verscheen tegen Aris, maar meerdere flitsende aanvallen van het team van Groenendijk strandden in de eerste 25 minuten in schoonheid in het Cars Jeans Stadion. In het restant van de eerste helft waren er drie uitstekende kansen te noteren aan Haagse zijde, maar ontbrak het aan scherpte en geluk.
Nasser El Khayati was de eerste die in de buurt was van een doelpunt, maar de spelmaker krulde de bal nét naast na een goede kapbeweging. Lex Immers zag een inzet met zijn kruin uit een voorzet van El Khayati ook nipt voorlangs gaan. Het gevaarlijkste moment kwam van Erik Falkenburg, wiens kopbal zeer knap gered werd door Aris-keeper Julián Cuesta Diaz. Namens de Grieken doken Mateo García en Thomas Nazlidis prompt op voor het doel van Indy Groothuizen. Het grootste gevaar kwam van Javier Mitalla, die op slag van rust een vrije trap op de paal mikte. Aaron Meijers maakte dat niet meer mee, omdat de aanvoerder bij zijn rentree na een kleine blessure na 31 minuten weer uitviel.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en kreeg Aris meer kansen, zonder echt een overwicht te hebben. De Griekse counters bleken ADO Den Haag te machtig. Groothuizen wist eerst nog de vrijstaande García van het scoren te weerhouden, maar was daarna kansloos bij inzet van Nicolas Diguiny. De Franse vleugelspeler schoot de bal prachtig via de onderkant van de lat in de kruising.

ADO Den Haag wilde wat terug doen, maar El Khayati, Danny Bakker en Immers mikten allen over. In de 72ste minuut was het wel weer raak aan de andere kant en gooide Aris het duel in het slot. Dimitrios Diamantopoulos was het eindstation van een uitbraak en rondde hard af in de verre hoek: 0-2. Ondertussen stond Dion Malone weer in het veld. De middenvelder annex rechtsachter werd vorige week weer in de armen gesloten in het Cars Jeans Stadion en wordt steeds weer fitter.

Een overwinning op Aris zat er dus niet in voor ADO Den Haag, maar ondanks dit resultaat geven de eerste helft van dit duel en de wedstrijden tegen Bilbao en Panathinaikos wel vertrouwen voor de competitiestart. Deze vindt plaats op zondag 12 augustus om 12.15 uur, thuis tegen FC Emmen.

Karakteristiek
ADO Den Haag   0-2 (0-0)
Scoreverloop: 57. Diguiny 0-1, 72. Diamantopoulos
Scheidsrechters: Christiaan Bax
Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Polley (69. Malone), Beugelsdijk, Kanon, Meijers (31. B. Kuipers); Bakker, Immers, El Khayati; Becker (69. Goppel), Falkenburg (69. Goossens), Lorenzen (69. Hooi).
Auteur: Koen Jans
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *