ADO Den Haag boekt eerste overwinning van het seizoen thuis tegen Fortuna Sittard.

ADO Den Haag heeft de eerste 3 punten van het seizoen binnen weten te halen. In eigen huis was de ploeg van Alfons Groenendijk met 3-1 te sterk voor promovendus Fortuna Sittard.
ADO Den Haag wil na 2 verlies partijen eindelijk een keer de volle buit pakken en dat moet dan gebeuren voor eigen publiek tegen Fortuna Sittard en het begin is uitstekend. Na een lange bal van Tom Beugelsdijk is het Melvyn Lorenzen die zijn 2de doelpunt voor ADO Den Haag maakt en hij zet daarmee de Haagse trots op een 1-0 voorsprong na 20 minuten spelen. Een kleine 20 minuten later dan. Elson Hooi wordt neergehaald in het 16-meter gebied van Fortuna Sittard en scheidsrechter Higler is onverbiddelijk: strafschop. De beelden worden nog bekeken door de VAR maar die is het eens met de arbiter van dienst. Nasser El Khayati die vervolgens aanlegt en hij zet 5 minuten voor rust ADO op een 2-0 voorsprong.
De tweede helft dan ADO gaat gewoon verder waar het gebleven was voor de rust. Na 10 minuten in de 2de helft is het dan ook Elson Hooi. Hooi met een schitterende actie over de linkerflank, Hooi die de bal laag voorgeeft op Melvyn Lorenzen, die verlengt hem met een geniale hakbal. En dan is het Nasser El Khayati die zijn 2de doelpunt van de avond maakt en ADO op 3-0 voorsprong zet. 70ste minuut dan.
Hooi weer met een geniale actie over links. En ditmaal wordt hij neergehaald en krijgt ADO een tweede strafschop van de avond. El Khayati gaat achter de bal staan voor de hattrick. Maar zijn strafschop wordt gekeerd door de doelman van Fortuna. Zit het er dan op voor deze avond? Nee. Want 8 minuten voor tijd is het Lissandro Semedo die de bal via de armen van ADO-doelman Indy Groothuizen tussen de palen krijgt.
En zo eindigt dit duel in een super belangrijke 3-1 overwinning voor ADO Den Haag.
Karakteristiek:
scoreverloop ADO Den Haag 3-1 Fortuna Sittard: 1-0 Lorenzen (21′), 2-0 El Khayati (41′), 3-0 El Khayati (55′), 3-1 Semedo (84′).
Gele kaarten: Meijers, Beugelsdijk, Becker, Lorenzen, Goppel (ADO Den Haag), Dammers (Fortuna Sittard).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Dennis Higler.
Toeschouwers: 11.600.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen, Malone, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Immers, El Khayati (Gorter 85′), Goossens (Goppel 74′), Becker, Lorenzen (Falkenburg 83′), Hooi.
Opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Essers, Dammers, Heerings, Pinto, Messaoudi (stokkers 85′) Diemers, Smeets, Semedo, Novakovich, Vidigal (Vlijter 64′).
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *