ADO Den Haag maakt ook indruk tegen Panathinaikos


Na de midweekse 3-2 overwinning op Athletic Bilbao heeft ADO Den Haag opnieuw een mooi oefenresultaat neergezet. In het eigen Cars Jeans Stadion wist de ploeg van Fons Groenendijk na een vroege achterstand met 3-1 te winnen van Panathinaikos. John Goossens, Elson Hooi en Yuning Zhang maakten de goals.

ADO Den Haag zette een puike pot neer, maar beleefde dus wel een valse start. Panathinaikos, dat ondanks de elfde plek in het vorige seizoen nog steeds als een topclub geldt in Griekenland, was drie minuten na de minuut stilte voor de dodelijke slachtoffers van de Griekse bosbranden al trefzeker.
Tom Beugelsdijk verloor de bal bij een aanname aan Stefanos Regkakos, die laag voorgaf en ploeggenoot Ilias Chatzitheodoridis via de voet van Lex Immers zag scoren. ADO Den Haag was even zoekende na de openingstreffer, maar kwam daarna in het juiste ritme.
De drijvende kracht achter de ommekeer was Sheraldo Becker. De rappe rechtsbuiten schoot de bal eerst met links in de handen van doelman Sokratis Dioudis, maar was daarna goud waard met twee assists. In de 23ste minuut gaf Becker de bal strak voor op John Goossens, die via de vingertoppen van Dioudis raak schoot met de binnenkant van zijn voet. Ruim vijf minuten later slingerde Becker de bal voor richting de tweede paal, waar Elson Hooi klaar stond om de 2-1 op de borden te schieten. In tegenstelling tot eerdere oefenduels was ADO Den Haag zeer effectief in de eerste helft.

In de tweede helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Panathinaikos, waar voormalig AZ’er Mattias Johansson in de basis stond, kreeg daarin wel de eerste mogelijkheden. Een gekraakt schot van Ioannis Bouzoukis werd goed naast getikt door Zwinkels, terwijl Theofaris Tzandaris ook gevaarlijk opdook in de Haagse zestien. Het laatste half uur kwam ADO Den Haag eigenlijk niet echt meer in de problemen.
ADO Den Haag speelde met vertrouwen en creëerde genoeg kansen om de score uit te breiden. Een voorzet van Hooi leidde bijna tot een eigen doelpunt, terwijl Danny Bakker gevaar stichtte met een kopbal. Falkenburg kwam een teenlengte tekort om een fraai aangesneden voorzet van Nasser El Khayati in het doel te leggen en Beugelsdijk knikte een corner in de handen van Kostas Kotsaris. Deze Griekse doelman pareerde goed op een inzet van Melvyn Lorenzen, die de keeper na een goede aanname op zijn weg vond. Vlak voor het eindsignaal slaagde Yuning Zhang er wel in om de 3-1 te maken. De invaller bekroonde een fraaie steekpass van Bakker met een harde pegel.

Zodoende krijgt ADO Den Haag de smaak steeds beter te pakken in de voorbereiding. Voor het eerste competitieduel (Emmen-thuis op 12 augustus) staat er nog één oefenwedstrijd op de rol. Komende vrijdag is Aris Thessaloniki de tegenstander in het stadion (klik hier voor kaarten).
Karakteristiek
ADO Den Haag – Panathinaikos   3-1 (2-1)
Scoreverloop: 3. Chatzitheodoridis 0-1, 23. Goossens 1-1, 30. Hooi 2-1
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Polley, Beugelsdijk, Kanon, Pinas; Goossens (85. Rieder), Immers (62. Bakker), El Khayati; Becker (62. Goppel), Falkenburg (70. Zhang), Hooi (70. Lorenzen).
Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Koen Jans
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *