Contract Indy Groothuizen opengebroken en verlengd tot 2021

ADO Den Haag en Indy Groothuizen hebben elkaar gevonden in een langere samenwerking. Het contract van de 21-jarige doelman wordt opengebroken en verlengd tot de zomer van 2021. Groothuizen lag aanvankelijk nog tot medio 2019 vast.


Groothuizen doorliep de jeugd van Ajax en kwam uit voor meerdere jeugdteams van Oranje. De keeper deed in het seizoen 2016/2017 op huurbasis ervaring op bij het Deense FC Nordsjaelland. Toen deze uitleenbeurt ten einde kwam, haalde ADO Den Haag de talentvolle sluitpost in huis. Het eerste half jaar in Den Haag stond voor Groothuizen vooral in het teken van het sterker worden na een blessure, maar vanaf de winter was hij weer topfit. Hij stapte een plekje naar voren in de pikorde en kwam al tot zes officiële optredens in de hoofdmacht, omdat Robert Zwinkels met diverse blessures kampte.
Manager Voetbalzaken Jeffrey van As is zeer verheugd met het nieuwe contract voor Groothuizen. “Robert Zwinkels kende natuurlijk een heel sterk seizoen, waardoor Groothuizen moest wachten op zijn kans. Die ontstond op een gegeven moment en heeft Indy vervolgens gepakt. In de wedstrijden die hij gekeept heeft, heeft hij ons overtuigd dat hij enorm veel kwaliteiten heeft. Indy is een complete doelman”, aldus Van As.
Groothuizen zal volgend seizoen de concurrentiestrijd aangaan met Zwinkels. “Robert is natuurlijk zeer ervaren en heeft het uitstekend gedaan. De kracht van ADO Den Haag is echter om op alle posities dubbel bezet te zijn en wij zijn blij dat dit ook geldt voor de plek onder de lat. We vinden het mooi dat deze keeper, die onlangs voor het eerst geselecteerd werd voor Jong Oranje, zich langer heeft verbonden aan de club.”
Ook Groothuizen is zeer gelukkig met het nieuwe contract. “Ik ben er ontzettend trots op dat ik na een jaar al beloond word met een nieuw contract en dat ik tot 2021 bij deze mooie club mag spelen. Ik heb veel waardering voor de spelers, staf en supporters. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint en we gaan er met z’n allen weer een mooi jaar van maken”, glimlacht Groothuizen.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *