ADO Den Haag verwelkomt Yuning Zhang

ADO Den Haag kan met groot genoegen bekendmaken dat de komst van Yuning Zhang is afgerond. De Chinese aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van West Bromwich Albion. Zhang is op deze vrijdag medisch gekeurd, komende maandag wordt hij om 15.00 uur officieel gepresenteerd in het Cars Jeans Stadion.
Met het aantrekken van Zhang gaat een belangrijke wens van de club in vervulling. ADO Den Haag onderzocht al een langere tijd de mogelijkheden tot het aantrekken van een Chinese speler – mede vanwege het feit dat ADO Den Haag een Chinese grootaandeelhouder heeft – en Zhang is hier de ideale speler voor. De 21-jarige aanvaller heeft al de nodige ervaring op de Europese velden. In de zomer van 2015 maakte de toenmalig jeugdinternational van China al op 18-jarige leeftijd de oversteek naar Vitesse. Na twee jaar in Arnhem tekende Zhang een contract bij West Bromwich Albion, dat hem direct aan Werder Bremen verhuurde. Nu kiest de 9-voudig international van China dus voor een verblijf bij ADO Den Haag, waar hij de mogelijkheden in de aanval vergroot.
Algemeen Directeur Mattijs Manders: “Het is voor ons en de Chinese aandeelhouder belangrijk dat het eindelijk gelukt is om een Chinese speler te hebben die met zijn niveau een meerwaarde voor onze ploeg is. Het gaat primair om de voetbalkwaliteiten van Zhang. Wellicht is er ook een commerciële spin-off, maar dat is van secundair belang voor ons. Toch is het ook belangrijk voor de club en de aandeelhouder dat we erin geslaagd zijn om een Chinese speler te vinden die aan alle voorwaarden voldoet. Hier zijn we zeer blij mee.”
“We wilden er graag een spits bij, omdat we op alle posities dubbel bezet willen zijn. De komst van Zhang vergroot de mogelijkheden voor onze technische staf“, voegt Manager Voetbalzaken Jeffrey van As toe. “Zhang is een fysiek sterke spits, die balvast is en gemakkelijk tot scoren komt. Een speler met veel mogelijkheden en potentie, ook gezien zijn leeftijd. Hij zal vooral de concurrentie aangaan met Bjørn Johnsen, maar er zijn ook genoeg opties te bedenken waarin deze twee spelers met elkaar samen spelen.”

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *