ADO Den Haag verovert ticket voor play-offs na zege op Roda JC

Voor het eerst sinds het seizoen 2010/2011 heeft ADO Den Haag een ticket gepakt voor de play-offs om Europees voetbal. Zelf won de formatie van trainer Fons Groenendijk zondag met 2-3 bij Roda JC. Omdat de concurrenten sc Heerenveen en PEC Zwolle verloren steeg ADO Den Haag naar plek zeven op de ranglijst. In de play-offs is nummer zes Vitesse de tegenstander.
Al na drie minuten kwam ADO Den Haag op voorsprong. Roda JC-keeper Hidde Jurjus wilde de bal naar voren roeien, maar hij trapte tegen Johnsen aan die zijn voet uitstak. Toen hij zich omdraaide, zag de Noor dat de bal het doel in rolde: 0-1.

Na de Haagse openingstreffer brak er een fase aan waarin Roda JC kans op kans stapelde. Met name Dani Schahin had zijn ploeg minimaal op gelijke hoogte moeten zetten, maar het vizier van de spits stond niet op scherp. Geheel tegen de verhouding in scoorde ADO Den Haag weer na 23 minuten. Een corner van Nasser El Khayati werd tegen de touwen gekopt door Immers.
In de slotfase van de eerste helft waren er over en weer kansen. Het was uiteindelijk ADO Den Haag dat succes had. Sheraldo Becker werd op rechts de diepte ingestuurd. Hij leverde een piekfijne voorzet af op Johnsen, die eenvoudig zijn negentiende van het seizoen kon binnen tikken. Met de 0-3 stand gingen beide teams rusten.

Roda JC wilde nog wat van de tweede helft maken, en dat was vanaf de aftrap al te merken. De Limburgers zetten constant het vijandelijke doel onder druk. Het resulteerde in minuut 56 in de 1-3 via Schahin. De situatie werd voor ADO Den Haag nog penibeler, nadat Simon Gustafson ook nog eens een strafschop benutte. Roda JC kreeg zelfs nog flink wat kansen op gelijk te maken. Telkens stond Indy Groothuizen goed opgesteld om de bal tegen te houden. Zo bleef het bij 2-3 en verzekerde ADO Den Haag zich daardoor van plek zeven op de ranglijst en dus ook de play-offs om Europees voetbal.
In die play-offs treft ADO Den Haag dus nummer zes Vitesse. Er zal op woensdag 9 mei eerst een thuiswedstrijd worden gespeeld om 18.30 uur. Op zaterdag 12 mei is de return in Arnhem. Ook dan wordt er om 18.30 uur afgetrapt.
Auteur: Joey Gardien
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *