ADO Den Haag verliest in Arnhem en kan Europa League vergeten

ADO Den Haag heeft ook de return in stadion de GelreDome in Arnhem niet weten te winnen. Nadat de ploeg van Alfons Groenendijk eerder deze week met 2-5 onderuit ging tegen Vitesse, was de ploeg uit de Gelderse hoofdstad vandaag met 2-1 te sterk voor de Haagse trots.
ADO Den Haag met Indy Groothuizen die de geblesseerde Robert Zwinkels vervangt, met Bas Kuipers die de geblesseerde Thijmen Goppel vervangt en met Édouard Duplan die de gepasseerde Erik Falkenburg vervangt moet met 4 doelpunten verschil winnen willen ze doorgaan naar de finale van de play-off’s om Europees voetbal.
Nou is dat al geen makkelijk verhaal en dan spreken de statistieken ook niet in Haags voordeel, de laatste keer dat ADO Den Haag 4 doelpunten in een uitwedstrijd heeft gemaakt dateert alweer van 14-2-2016 toen won de ploeg van toenmalig trainer Henk Fraser met 2-4 uit bij Excelsior. Dat was het duel van het magische debuut van Dennis van der Heijden. Kortom geen gemakkelijke opgave maar je moet natuurlijk er wel alles aan doen om dit goede seizoen ook op een goede manier af te sluiten. Maar na een half uur voetballen lijkt de hoop al aan diggelen geschoten te worden. Uit een lange bal van de Russische rechtsback van Vitesse Karavaev is het Roy Beerens die de bal het 16 meter gebied in brengt en is het de Sloveense spits van Vitesse Tim Matavz die net als vorige week zorgt voor de openingstreffer. Na het doelpunt van Matavz is de opdracht nog zwaarder geworden maar ADO blijft vechten voor wat ze waar zijn en dat resulteert ook in mogelijkheden. Édouard Duplan is net niet snel genoeg en Bjørn Johnsen en Sheraldo Becker hadden het geluk niet aan hun zijden toen Vitesse-doelman Jeroen Houwen twee keer redding bracht.
De tweede helft dan wellicht brengt dat meer en ook in deze helft is Vitesse levens gevaarlijk in d’r counter. Dat blijkt ook in de 53ste minuut, Bryan Linssen geeft de bal laag voor en Mason Mount glijdt de bal binnen waardoor ADO er dus 5 moet maken om een verlenging eruit te slepen. Is dan de spanning er helemaal uit? Hmm eigenlijk wel ondanks dat Nasser el Khayati 2 minuten later tekent voor de 2-1 en Bjørn Johnsen en Sheraldo Becker nog mogelijkheden krijgen op de 2-2 maar verder dan dat komt ADO Den Haag ook niet.
ADO Den Haag heeft gestreden voor wat ze waard waren maar moest uiteindelijk toch buigen voor Vitesse. En ondanks dat kan ADO terugkijken op een hartstikke goed seizoen en gaat vanaf morgen het vizier op seizoen 2018-2019.
Karakteristiek:
Scoreverloop Vitesse 2-1 ADO Den Haag: 1-0 Matavz (’32), 2-0 Mount (’52), 2-1 El Khayati (’55).
Gele kaarten: geen
Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: Kevin Blom
Toeschouwers: 18.432.
Opstellingen:
Opstelling Vitesse: Houwen, Karavaev (Dabo, ’56), Kashia, Miazga, Büttner, Serero (Bruns ’55), Mount, Foor (Ali ’78), Beerens, Matavz, Linssen.
Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Kuipers, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, Bakker (68. Falkenburg), El Khayati; Becker, Johnsen (Lorenzen ’76), Duplan (Hooi ’74).
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *