ADO Den Haag komt te kort in eerste play-off duel tegen Vitesse

ADO Den Haag heeft het eerste duel in de play-off’s om de Europa league niet in een overwinning om weten te zetten. In de eerste editie van het tweeluik tegen Vitesse waren de Arnhemse bezoekers met 2-5 te sterk voor de Haagse trots.
ADO Den Haag kijkt al vanaf het behalen van de play-off’s uit naar dit duel. Het thuisduel tegen Vitesse om een ticket in de voorronde van de Europa League maar het begin is niet waar de Haagse ploeg op hoopte. In de 14de minuut al is het Roy Beerens die de bal voorgeeft en vervolgens is het de Sloveense spits van Vitesse Tim Matavz die de bal binnen weet te koppen waardoor Vitesse een vroege 0-1 voorsprong te pakken heb. Vervolgens lijkt ADO wakker geschud want een hoge bal in het strafschop gebied van Vitesse, beland voor Lex Immers en die schiet op doelman Jeroen Houwen en de rebount vervolgens wordt overgeschoten door Erik Falkenburg waardoor het dus geen 1-1 wordt. Een paar minuten later is het Mason Mount uit een counter. Mount is iedereen te vlug af maar dan komt die Sheraldo Becker tegen die is mee terug gekomen, die kapt die uit waardoor die 1 op 1 met doelman Zwinkels kan maar oog in oog met Zwinkels knalt hij de bal op de paal waardoor de score dus niet verdubbeld wordt.
De 34ste minuut dan. Een duel voor de dug-out van Vitesse, en hard duel maar scheidsrechter Makkelie laat doorvoetballen. Na dat duel wordt er een lange bal gespeeld door een Vitesse speler op Mason Mount waardoor Mount opnieuw vrij voor Zwinkels staat. En dit keer is het wel 0-2. Vitesse is razend snel en effectief in de omschakeling waardoor de ploeg uit de Gelderse hoofdstad na 34 minuten op een 0-2 voorsprong staat. 3 minuten later dan is het opnieuw Vitesse met een snelle aanval. Bryan Linssen legt de bal breed op Mason Mount en hij schiet vanaf ongeveer 16 meter de bal voorbij Robert Zwinkels. 0-3 alweer na 37 minuten voetballen. 44ste minuut dan hoekschop voor Vitesse genomen door Mason Mount. Mount kiest voor een hoge bal het 16-meter gebied in. En dan is het 0-4 omdat Aaron Meijers het kopduel verliest van de 1 meter 70 lange Bryan Linssen.
 
De tweede helft dan. Fons Groenendijk heeft ingegrepen een dubbele wissel in de rust. Erik Falkenburg en Thijmen Goppel zijn in de kleedkamer achter gebeleven en voor hun zijn Édouard Duplan en Bas Kuipers in de ploeg gekomen en ADO lijkt het gevonden te hebben. Binnen 5 minuten 2 goeie mogelijkheden maar Sheraldo Becker wist de bal 2 keer niet langs Jeroen Houwen te krijgen. In de 52ste minuut dan, een vrije trap voor ado op zo’n 20 meter van het doel van Vitesse. El Khayati achter de bal en die besluit een hoge voorzet te geven. EN IN DIE HOGE VOORZET GAAT WILFRIED KANON NAAR DE GROND EN SCHEIDSRECHTER MAKKELIE GEEFT EEN STRAFSCHOP! El Khayati achter de bal…. En doelpunt!
Nasser El Khayati stuurt keeper Houwen de andere hoek in en dan is het 1-4. Kan het dan nog voor ADO? ADO blijft doordrukken en kansjes genoeg, voor Johnsen, voor Immers, voor Sheraldo Becker, voor Édouard Duplan maar het wil maar niet lukken. Minuut 72 dan, is het een bal die opstuitert op zo’n 19 meter van het doel van Zwinkels en is het Nasser el Khayati die de bal meeneemt met ze arm, en dat is gezien door scheidsrechter Makkelie en die geeft een vrije schop voor Vitesse. Mason Mount achter de bal, hij krult de bal in de lange hoek waardoor de stand op het scorebord veranderd naar 1-5. Is dan de geest uit de fles? Nee want ADO doet nog iets. 8 minuten voor tijd is het Nasser el Khayati die een goed teruggelegde bal van Édouard Duplan in de lange hoek weet te knallen waardoor de eindstand wordt bepaalt op 2-5.
Aanstaande zaterdag mag de ploeg van trainer Alfons Groenendijk aan het werk in de return en moeten ze met 4 doelpunten verschil winnen en stadion de Gelredome om zich te plaatsen voor de finale van de play-off’s.
Karakterstiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 2-5 Vitesse: 0-1 Matavz (’14), 0-2 Mount (’34), 0-3 Mount (’37), 0-4 Linssen (’44), 1-4 El Khayati (’52) (strafschop), 1-5 Mount (’72), 2-5 El Khayati (’82).
Gele kaarten: Beugelsdijk (ADO Den Haag), Mount (Vitesse).
Rode kaarten: geen.
Scheidsrechter: Danny Makkelie.
Toeschouwers: 11.930.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Goppel (46. Kuipers) Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati, Bakker; Becker, Johnsen, Falkenburg (46. Duplan).
Opstelling Vitesse: Houwen, Karavaev, Kashia, Miazga, Büttner (54. Faye), Serero, Mount, Foor, Beerens (61. Van Bergen), Matavz, Linssen.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *