ADO Den Haag loopt in Heerenveen averij op in strijd om play-offs

Bij een overwinning uit bij directe concurrent sc Heerenveen had ADO Den Haag uitstekende zaken kunnen doen in de strijd om de play-offs. Het liep woensdagavond echter anders in het Abe Lenstra Stadion. De thuisploeg zegevierde met 2-0.
In de eerste helft bood eigenlijk alleen de beginfase wat spektakel. Vooral van Haagse kant. Thijmen Goppel, Tom Beugelsdijk en Lex Immers namen het doel van voormalig ADO Den Haag-keeper Martin Hansen onder vuur, maar zij waren niet succesvol.

Langzamerhand nam Heerenveen het initiatief wat meer over. Gevaarlijk konden de Friezen echter amper worden. ADO Den Haag bleef goed georganiseerd verdedigen. Het enige hachelijke moment voor de uitploeg ontstond drie minuten voor rust, toen Yuki Kobayashi vanaf een meter of twintig uithaalde. Via de borst van Indy Groothuizen stuiterde de bal terug voor de voeten van Reza Ghoochannejhad, maar hij bleek buitenspel te staan. Zo zochten beide teams met een 0-0 stand de kleedkamers op.

De tweede helft was acht minuten onderweg toen Heerenveen op voorsprong kwam. Daarbij werd de Haagse defensie behoorlijk in de luren gelegd. Uiteindelijk kon Pelle van Amersfoort de beslissende voorzet geven op Marco Rojas, die bij de tweede paal geheel vrijstaand inkopte.
ADO Den Haag wist eigenlijk geen moment echt dreigend op te duiken voor het doel van Hansen, op een volley van invaller Erik Falkenburg na. Aan de andere kant viel er wel weer een doelpunt te noteren, een kwartier voor tijd. Weer was Rojas de afmaker. Nu kopte hij niet binnen bij de tweede paal, maar schoot hij met zijn rechtervoet bij de tweede paal raak. Bij die 2-0 stand zou het blijven.

ADO Den Haag moet vol aan de bak om de play-offs nog te halen. Heerenveen heeft nu 46 punten, en is daarmee drie punten uitgelopen op ADO Den Haag. De Friezen nemen een zesde positie in. De formatie van trainer Fons Groenendijk staat nu negende. Het gaat naar nummer acht (PEC Zwolle), de plek die recht geeft op het spelen van play-offs, is één punt. Komend weekend geen Eredivisievoetbal vanwege de bekerfinale. Op 29 april komt ADO Den Haag pas weer in actie. Dan komt kersvers landskampioen PSV naar het Cars Jeans Stadion. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Joey Gardien
Foto’s: Alberto

Directe link:

1 reactie op ADO Den Haag loopt in Heerenveen averij op in strijd om play-offs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *