ADO Den Haag boekt belangrijke thuis overwinning tegen hekkensluiter FC Twente

ADO Den Haag heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de play-off’s voor Europees voetbal. In eigen huis was de geel groene trots te sterk voor hekkensluiter FC Twente.
ADO Den Haag wil alles op alles zetten om de play-off’s om Europees voetbal te bereiken, tegenstander FC Twente daarin tegen die doet er alles aan om niet te degraderen en in dat kader starten de Tukkers goed aan de wedstrijd. Na 13 minuten voetballen is het Adam Maher die de bal laag voorgeeft op Fredrik Jensen. En de Finse middenvelder van de bezoekers tikt de bal in het doel van ADO-doelman Indy Groothuizen waardoor er dus een 0-1 stand op het scorebord staat.
Verder verloopt de eerste helft heel tam. Een kansje voor ADO 5 minuten voor rust maar ADO spits Bjørn Johnsen staat buitenspel waneer hij de bal in het Twentse doel krijgt en dus blijft het 0-1. In de blessuretijd van de eerste helft dan ongeveer 20 meter van het doel van FC Twente is het Assaidi die balverlies lijdt. Vervolgens weet Lex Immers over te nemen en die bereikt Bjørn Johnsen waarna de Noorse-spits maar is besluit te schieten. EN DAN IS HET VLAK VOOR RUST 1-1! BJOOORRNNN JOHNSEN. HIJ SCHIET ADO VLAK VOOR RUST OP GELIJKE HOOGTE MET ZIJN 14DE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN!
En ADO komt goed uit de kleedkamer. El Khayati en Lex Immers waren dicht bij een doelpunt maar de inzet van beide heren werd gestopt door Twente-doelman Drommel. Ook was invaller Erik Falkenburg dicht bij de 1-2 maar ook zijn inzet werd gestopt. Een kwartier voor tijd dan. Een lange bal van Wilfried Kanon EN DIE VALT ACHTER DE VERDEDIGING VAN TWENTE WAARDOOR JOHNSEN OOG IN OOG KOMT MET DOELMAN DROMMEL! JOHNSEN! HIJ TIKT HEM OVER DE DOELMAN HEEN! EN DAN IS HET 2-1 VOOR ADO! BJØRN MAARS JOHNSEN MET DE BEVREIDENDE TREFFER VOOR ADO EN EINDELIJK HEEFT DE PLOEG UIT DE HOFSTAD DAN DE VOORSPRONG WAAR ZE AL ZOLANG NAAR OPZOEK WAREN!
En na de 1-2 lijkt ADO de schroom van zich af te hebben gegooid. Johnsen is nog dichtbij de 3-1 maar hij komt Joël Drommel niet voorbij. In de 92ste minuut dan is het Johnsen die goed doorjaagd EN DAN KAN DIE WEER OO HET DOEL AF MET ELSON HOOI NAAST HEM! JOHNSEN! WAT DOET HIJ? LEGT DIE HEM BREED OF GAAT HIJ VOOR DE TOPSCORERS KLASSEMENT! JOHNSEN HIJ LEGT HEM BREED OP HOOI! NOU HOOI DAN VOOR DE 3-1 OOG IN OOG MET DOELMAN DROMMEL! NEE! Elson Hooi wil de keeper uitspelen waarna de kans verkeken is MAAR HET IS WEL GELIJK AFGELOPEN! ADO DEN HAAG BOEKT EEN SUPER BELANGRIJKE OVERWINNING IN DE STRIJD OM EEN TICKET VOOR DE EUROPA LEAGUE DOOR 2 DOELPLUNTEN VAN DE NOORSE-SPITS! BJØRN JOHNSEN!
En aanstaande dinsdag moet ADO Den Haag op bezoek bij directe concurrent SC Heerenveen. Er zijn nog kaarten dus twijfel niet en support de Haagse trots tijdens de clash om Europees voetbal! Kaarten kunt u gewoon aanschaffen via www.adodenhaag.nl
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 2-1 FC Twente: 0-1 F. Jensen (13′), 1-1 Johnsen (45+2’), 2-1 Johnsen (75′).
Gele kaarten: Meijers (ADO Den Haag), Cuevas (FC Twente)
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 13.876.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Ebuehi (David, 71′), Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati (Gorter, 89′), Bakker; Goppel (Falkenburg, 65′), Johnsen, Hooi.
Opstelling FC Twente: Drommel; Van der Lely (Hooiveld, 82′), Bijen, Tesker, Cuevas (R. Jensen, 73′); F. Jensen, Holla, Maher, Lam; Slagveer, Assaidi (Tighadouini, 66′).
Tekst: Thomas Eblé.
Foto’s: Alberto.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *