ADO Den Haag blijft met acceptabel gelijkspel in de race voor de play-off’s

ADO Den Haag heeft in de strijd om een ticket voor de play-off’s een belangrijk punt behaald. In het Cars Jeans Stadion waren de ploeg van Alfons Groenendijk, en landskampioen PSV aan elkaar gewaagd.
ADO Den Haag doet er nog alles aan om de play-off’s te bereiken om Europees voetbal en voor tegenstander PSV zit het seizoen er eigenlijk wel op maar toch wil de ploeg uit Eindhoven zoveel mogelijk wedstrijden nog winnen. En het eerste doelpunt is ook voor de bezoekers uit Eindhoven. Na 11 minuten voetballen is het Gaston Pereiro die de bal panklaar op het hoofd van de Mexicaanse topscorer van PSV legt Hirving Lozano.
Maar het andwoordt van ADO Den Haag laat ook niet lang op zich wachten. Een uitstekende voorzet van Danny Bakker, wordt door Lex Immers met ze hoofd klaargelegd en dan is het Bjørn Johnsen met zijn 16de doelpunt van het seizoen en hij zet ADO Den Haag weer op 1-1!
In de 27ste minuut dan is het Bjørn Johnsen die met een PSV-verdediger in duel is om de bal in het 16 meter gebied, vervolgends wordt Bjørn Johnsen neergetrokken EN DAN WIJST SCHREIDSRECHTER VAN BOEKEL NAAR DE STIP! De strafschop vervolgends wordt genomen door Nasser el Khayati, hij kiest voor de rechter hoek, dat doet PSV-doelman Eloy Room ook, MAAR DAT IS NIET GENOEG WANT DE BAL IS HARD GENOEG OM HEM ACHTER DE DOELMAN TE KRIJGEN EN DAN IS HET 2-1 VOOR ADO!
De 2de helft dan begint ADO uitstekend. Kansen voor Falkenburg en Johnsen werden helaas niet tot een doelpunt geproduceerd. Ondertussen onderscheidt de uitstekend keepende Indy Groothuizen zich ook bij ADO. Heel ado strijd gewoon voor wat het waard is en speelt ook uitstekend. De 58ste minuut dan, een hoekschop voor PSV. De bal wordt er hoog ingegeven en doorgekopt door PSV-verdediger Schwaab en dan is het 2-2 want Gaston Pereiro kopt de bal vervolgens binnen. Maar zoals we ADO kennen geeft de ploeg van Fons Groenendijk nooit op en dat is ook nu niet het geval. Lorenzen is inmiddels ingevallen die begint uitstekend, Lorenzen met een actie en besluit vervolgends laag voor te geven. Die bal komt vervolgends bij Bjørn Johnsen maar die ze bal wordt gestopt maar hij blijft liggen EN VIA EEN SCRIMMAGE VALT DIE WEER BIJ JOHNSEN EN DAN IS HET WEER 3-2!
WAT EEN KARAKTER TOONT ADO TOCH EN OMDAT OOK CONCURENTEN PEC ZWOLLE EN SC HEERENVEEN OP ACHTERSTAND STAAN IS INEENS ALLES MOGELIJK! ADO blijft strijden ADO geeft alles wat het waard is maar PSV begint steeds meer de overhand te krijgen. Een paar uitbraakjes moet ADO het van hebben nu, de ploeg heeft ook alles gegeven en is daar natuurlijk nog mee bezig. 85ste minuut dan. Een voorzet van PSV wordt aangeraakt door Tom Beugelsdijk en hij beland voor de voeten van Gaston Pereiro. Pereiro komt vervolgens naar binnen en knalt de bal in de verre hoek en dan is het 3-3. En hier heeft Indy Groothuizen die een uitstekende wedstrijd keept geen andwoordt op. Maar ADO moet nog aan de bak want het is nog niet over, en ook concurrenten Heerenveen en PEC Zwolle staan nog gewoon op achterstand dus ADO loopt nog altijd in. PSV gaat nog alles er aan doen om de volle buit te pakken terwijl ADO nog alles geeft om minimaal het kostbare punt in handen te houden. En na 5 minuten blessuretijd van scheidsrechter Pol van Boekel het genoeg. ADO Den Haag en PSV delen de punten in een vermakelijk duel.
En ook al voelt het voor sommige niet zo dit is voor ADO Den Haag gewoon een uitstekend resultaat waardoor ADO het volgende week bij RODA JC gewoon zelf kan afmaken.
Karakterstiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 3-3 PSV: 1-0 Lozano (11′), 1-1 Johnsen (16′), 2-1 El Khayati (27′, strafschop) 2-2 Pereiro (58′), 3-2 Johnsen (72′), 3-3 Pereiro (85′).
Gele kaarten: Beugelsdijk (ADO Den Haag), Arias (PSV).
Rode kaarten: Geen.
Scheidsrechter: Pol Van Boekel.
Toeschouwers: 15.000.
Opstellingen:
ADO Den Haag: Groothuizen; Goppel, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati (Gorter, 83′), Bakker; Becker (Hooi, 77′), Johnsen, Falkenburg (Lorenzen, 70′).
PSV: Room: Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Rosario (Ramselaar, 79′), Hendrix, Pereiro; Guðmundsson (Lammers, 79′), Bergwijn, Lozano (Malen, 19′).
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *