ADO verliest met tien man van Makkelie

Door een rode kaart voor Wilfried Kanon moest ADO Den Haag ruim een helft met tien man spelen. Het bleek daardoor een te lastige opgave om NAC Breda te verslaan in het Cars Jeans Stadion. De promovendus won met 0-2. Het was de tweede nederlaag op rij voor ADO Den Haag.

In de eerste tien minuten kreeg ADO Den Haag al direct een paar goede kansen op een vroege voorspong. Nasser El Khayati, Erik Falkenburg en Bjørn Johnsen waren dichtbij een treffer, maar succes leverde dat voor de thuisploeg niet op. De beste kans bleek zelfs voor NAC. Robert Zwinkels kon een kopbal van Karol Mets maar net voor de lijn weghalen.
In de achttiende minuut was het wel raak voor NAC. Een voorzet van Manu Garcia werd weggekopt door Johnsen en belandde zo voor de voeten van Mounir El Allouchi. Hij haalde in één keer uit. Het werd een letterlijke voltreffer: 0-1.
Na de goal voor de Bredanaars ontstonden er voor beide doelen enkele gevaarlijke situaties, waaronder een schot vanaf randje zestien van El Khayati dat knap gered werd door de uitstekende keepende Nigel Bertrams. Het tweede doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. Kanon legde in zijn eigen zestienmetergebied Umar Sadiq neer. Scheidsrechter Danny Makkelie beoordeelde het als een doorgebroken speler, dus rood voor de Ivoriaan. De penalty werd benut door Thierry Ambrose. Ondanks dat El Khayati en Lex Immers het vlak voor de pauze nog probeerden van afstand zochten de ploegen met die 0-2 stand de kleedkamers op.
In de tweede helft probeerde ADO Den Haag met man en macht om nog iets te veranderen aan de achterstand. Johnsen, Immers en Gorter hadden een treffer op hun schoen. Met name laatstgenoemde was dichtbij. Zijn inzet werd vlak voor de lijn weggewerkt. NAC werd nog gevaarlijk via Sadiq, maar Zwinkels stond de 0-3 in de weg. In blessuretijd had El Khayati nog een eretreffer kunnen maken. Het geluk was, net als voor heel ADO Den Haag, niet aan zijn zijde. De middenvelder raakte de paal. Uiteindelijk een teleurstellende nederlaag.

Door het verlies blijft ADO Den Haag op 36 punten staan. Volgende week wacht er voor de mannen van trainer Fons Groenendijk een uitwedstrijd tegen Excelsior. Op vrijdag 16 maart wordt de aftrap verricht om 20.00 uur.

Auteur: Joey Gardien
foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *