ADO Den Haag komt er niet aan te pas in eerste helft tegen dynamisch AZ

Wat een heerlijk avondje moest worden in een goed gevuld Cars Jeans Stadion, is zaterdag uitgelopen op een teleurstellende avond. Bij de hervatting van de Eredivisie na de interlandbreak werd ADO Den Haag op waarde geklopt door AZ, dat dynamischer en efficiënter was en daardoor met 0-3 won. Deze score was voor rust al bereikt.

Voor het treffen met de nummer drie uit Alkmaar kon Fons Groenendijk nog niet beschikken over de geblesseerde Tom Beugelsdijk en Sheraldo Becker, waardoor respectievelijk Nick Kuipers en Thijmen Goppel in de basis mochten starten. Wilfried Kanon, Tyronne Ebuehi en Bjorn Jøhnsen stonden ook aan de aftrap na hun interlandverplichtingen.

Na een spectaculaire opkomst in een vol stadion, met op zowel de Haaglandentribune als de Aad Mansveldtribune een groot spandoek, trok AZ in de openingsfase het spel meteen naar zich toe. De eerste kans was echter voor ADO Den Haag: Lex Immers bereikte Johnsen met een fantastische lange bal, maar de Noorse spits kon nét niet afdrukken na een mooie aanname. Fredrik Midtsjø kreeg vlak daarna de eerste kans aan de andere kant, maar Robert Zwinkels was alert.

Net op het moment dat ADO Den Haag wat beter in het ritme kwam, wist AZ een gevoelige tik uit te delen. Alireza Jahanbakhsh trok de bal laag voor vanaf de rechterflank en Wout Weghorst tikte binnen: 0-1. Het was een bittere pil voor ADO Den Haag, dat daarna even zoekende was. Oussama Idrissi en Guus Til kregen de bal er echter niet in, waardoor er weer meer hoop ontstond. Deze hoop werd bijna vreugde, ware het niet dat een kopbal van Johnsen uit een strakke voorzet van Goppel in de handen van Marco Bizot terechtkwam.


Het bleek een dure misser, aangezien AZ even later op 0-2 kwam. Idrissi plaatste de bal na een passje van Weghorst in de linkerhoek. Zwinkels stond op het verkeerde been, wellicht omdat de bal iets aangeraakt werd. Het werd nog erger in de eerste helft. AZ wachtte haar momenten af en sloeg op slag van rust voor de derde keer toe. Jahanbakhsh tikte ditmaal binnen, uit een corner van Teun Koopmeiners: 0-3. Niet onverdiend, maar de marge hoefde niet zo groot te zijn.

ADO Den Haag probeerde na de theepauze met man en macht orde op zaken te stellen, maar kreeg al snel weer een tikje te verwerken. Ebuehi moest geblesseerd naar de kant en werd vervanger voor Elson Hooi. Nadat ook Melvyn Lorenzen erin kwam nam het Haagse opportunisme wat verder toe, maar de stand bleef ongewijzigd.

Volgende week zondag is er kans op herstel, als er om 12.30 uur afgetrapt wordt in Stadion Galgenwaard van FC Utrecht. Maar voordat het zover is, wordt er eerst gekeken naar de duels van zondag. Heracles Almelo (37 punten) of sc Heerenveen (36 punten) kan in een onderlinge confrontatie op de ranglijst langszij komen met ADO Den Haag, dat met 39 punten nog achtste staat.
bron: adodenhaag.nl
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *