ADO Den Haag in tweede helft langs Excelsior

ADO Den Haag heeft weer een overwinning weten te boeken. Na 2 nederlagen op rij, tegen Sparta en NAC Breda wist de ploeg van Alfons Groenendijk weer een overwinning te boeken, op bezoek bij Excelsior.
ADO Den Haag wil er alles aan doen om de negatieve reeks te verbreken maar het begin is niet zoals gewenst voor de Hagenezen. Na ongeveer een kwartier voetballen staat Luigi Bruins al oog in oog met doelman Zwinkels. Maar Zwinkels heeft al vaker bewezen een uitstekende de doelman te zijn en hij weet ook Luigi Bruins van scoren af te houden.
Echter moet die 12 minuten later wel ze meerdere erkennen. Na een hoekschop van Luigi Bruins is het linksback Milan Massop die de bal binnen weet te koppen en Excelsior op een 1-0 voorsprong weet te zetten. Even later was AZ huurling Levi García dicht bij een verdubbeling van de score maar zijn poging werd gestopt door Zwinkels. Kortom het was een helft om snel te vergeten voor de mensen met een geel groen hart.
Hoe anders was dat in de tweede helft. Na een kleine 7 minuten na de aftrap is het el Khayati die zijn tegenstander opzoekt. Hij krijgt de bal via een tegenstander op de paal van Excelsior EN DAN IS HET BJØRN JOHNSEN DIE IN DE REBOUNT DE 1-1 BINNENKOPT! WAT EEN VLIEGENDE START VOOR ADO DEN HAAG! En ADO blijft doordrukken want waar de ploeg meer kan halen zouden ze dat natuurlijk zeker doen.
Thijmen Goppel die de voorkeur kreeg boven Elson Hooi was al dichtbij maar zijn poging eindigde op de vuisten van Excelsior doelman Theo Zwarthoed. Het meest dichtbij was Erik Falkenburg. Hij zag een geplaatst schot 20 minuten voor tijd via de binnenkant van de paal uit het doel stuiteren.
De 79ste minuut dan is het Lex Immers die de bal weet te onderscheppen en direct Bjørn Johnsen aanspeelt. Johnsen staat op een meter of 18 van het vijandelijke doel maar besluit het toch te proberen. EN DAN WORDT DIE BAL TERWIJL HIJ SCHIET NOG AANGERAAKT EN IS DOELMAN ZWARTHOED KANSLOOS! BJØRN JOHNSEN DENKT “NOU IK PROBEER HET MAAR IS” EN GELIJK HEEFT HIJ WANT MET ZIJN 12DE TREFFER VAN HET SEIZOEN LIJKT HIJ ADO DEN HAAG NAAR EEN OVERWINNING TE SCHIETEN!
De laatste 10 minuten dan gaat Excelsior alles of niets spelen. Ballen worden er gewoon lang ingegooid en ze zijn nog dicht bij de gelijkmaker ook. Ali Messaoud schiet de bal ol de lat en oud-jeugdspeler van ADO Hicham Faik weet een gevaarlijk schot te produceren ongeveer 5 minuten voor tijd maar zijn inzet wordt overgetikt door Zwinkels.
In de blessuretijd dan, scheidsrechter Mulder heeft besloten 3 minuten bij te trekken, haalt trainer Groenendijk Erik Falkenburg naar de kant en brengt hij Melvyn Lorenzen. De Duitser maakt zijn rentree sinds 2017. Maar dat is niet alles want ADO is nog een keer gevaarlijk.
Na een goeie actie over de linkerflank wordt de bal strak voorgegeven maar de voor Hennos Asmelash ingevallen Elson Hooi weet de bal net niet in het doel te krijgen. MAAR UITEINDELIJK MAAKT HET ALLEMAAL NIET UIT WANT NA DE KANS VAN HOOI FLUIT SCHEIDSRECHTER MULDER AF EN BOEKT ADO DEN HAAG NA 2 NEDERLAGEN OP RIJ WEER EEN OVERWINNING! EXCELSIOR – ADO DEN HAAG, 1-2!
Karakteristiek:
Scoreverloop Excelsior 1-2 ADO Den Haag: 1-0 Massop (26′), 1-1 Johnsen (52′), 1-2 Johnsen (79′).
Gele kaarten: Messaoud, Faes (Excelsior), N. Kuipers (ADO Den Haag).
Rode kaarten: Geen.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Toeschouwers: 4400.
Opstellingen:
Opstelling Excelsior: Zwarthoed; Karami, Mattheij, Faes, Massop; Faik, Messaoud (Fortes ’83), Koolwijk; Garcia, Hadouir (Vermeulen ‘65), Bruins.
ADO Den Haag: Zwinkels; Asmelash (Hooi ‘76), N. Kuipers, Bakker, Meijers; Immers, El Khayati (B. Kuipers ‘85), Gorter; Goppel, Johnsen, Falkenburg (Lorenzen ‘90+3).
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *