ADO Den Haag buigt voor Feyenoord in Support Casper-duel

ADO Den Haag is woensdagavond in de benefietwedstrijd tegen Feyenoord met 4-0 ten onder gegaan. Drie van deze goals werden al in het eerste half uur gemaakt in De Kuip, waar het resultaat natuurlijk ondergeschikt was aan het goede doel: Support Casper.
Alles rond de wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag stond namelijk in het teken van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, die zich met de campagne Support Casper inzet voor baanbrekend onderzoek naar betere behandelmethoden bij patiënten met alvleesklierkanker. Support Casper is een initiatief van chirurg Casper van Eijck, tevens clubarts van Feyenoord.
Het ‘echte duel’ begon om 18.00 uur, maar anderhalf uur eerder werd er ook al een wedstrijd afgetrapt. ADO Den Haag Onder 12 speelde een voorwedstrijd tegen Feyenoord en overhandigde vervolgens een cheque van 6.090 euro aan Van Eijck en Support Casper. Vlak na deze overhandiging begon de wedstrijd, nadat oud-international Henk Schouten en minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport ‘de eerste aftrap’ hadden genomen.
ADO Den Haag verscheen ten opzichte van de zege bij Excelsior met veel mutaties in de speciale Support Casper-shirts. Onder meer Indy Groothuizen, Bas Kuipers, John Goossens en Melvyn Lorenzen stonden in de basiself. Feyenoord speelde door de interlandbreak ook niet met de sterkste namen, maar had in de eerste helft weinig te duchten van ADO Den Haag.
In de theepauze stond het al 3-0 voor de Rotterdammers. Jens Toornstra profiteerde van een foutieve pass van Nick Kuipers, Bilal Basaçikoglu kon na een rush vanaf rechts ongehinderd afronden en Sam Larsson tekende na een half uur spelen al voor de 3-0 met een schot in de korte hoek.
Met deze stand van zaken leek Feyenoord het eigenlijk wel prima te vinden en pakte ADO Den Haag op haar beurt de kans om een vijftal talenten in te brengen.
Fons Groenendijk gunde Guy Smith, Thijs Timmermans, Sam van Huffel en Maarten Reijneveld en Robin Polley 45 minuten speeltijd. Het jonge kwintet zag Feyenoord nog één doelpunt maken. Dylan Vente knikte na 65 minuten de 4-0 tegen de touwen en bepaalde daarmee tevens de eindstand.

Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Koen Jans
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *