ADO Den Haag 2 in slotfase voorbij RKC Waalwijk 2

Het tweede team van ADO Den Haag heeft de ongeslagen status dinsdagavond weten te behouden. Door een 2-3 overwinning bij RKC Waalwijk 2 werd er voor de vijfde keer op rij niet verloren. De driepunter kwam pas in de slotfase tot stand, toen Sam van Huffel acht minuten voor tijd de winnende treffer produceerde.
De wedstrijd kwam al snel op gang. Binnen vijf minuten kregen beide teams een goede kans. Namens ADO Den Haag was dat via Melvyn Lorenzen, die alleen op de keeper afliep, maar net voordat hij wilde uithalen werd de bal voor zijn voeten weggehaald. Na een kwartier konden de mannen van trainer Virgilio Teixeira wel juichen. Shaquille Pinas werkte een corner bij de tweede paal tegen de touwen: 0-1.
Ruim voor rust kwam RKC op gelijke hoogte. Het kreeg daarbij de nodige hulp van ADO Den Haag-keeper Tim Coremans. Een verkeerde inspeelpass van hem werd onderschept door Jari Koenraat, en de aanvoerder van RKC zorgde ook zelf voor de gelijkmaker. Nog voor de pauze kreeg ADO Den Haag een grote kans met Lorenzen, maar hij had het vizier net niet scherp genoeg staan. 1-1 de ruststand.
ADO Den Haag had in de tweede helft niet lang nodig om weer op voorsprong te komen. Uit een voorzet van Salih Anez maakte Dean Guezen er 1-2 van. Daarna creëerde de uitploeg tal van mogelijkheden. De bal wilde er alleen niet in. Dat gebeurde in de 78e minuut wel aan de andere kant: 2-2. ADO Den Haag liet zich er niet door uit het veld slaan en trok vier minuten later alsnog de overwinning naar zich toe met een rake schuiver van Van Huffel. Ondanks dat er in de absolute slotfase nog veel gebeurde voor beide doelen bleef het bij de 2-3 overwinning voor ADO Den Haag.
Op de ranglijst neemt ADO Den Haag nu een derde positie in met 21 punten uit dertien duels. Op 9 april spelen de Hagenaars de volgende competitiewedstrijd. Vanaf 13.30 uur is het tweede team van Heracles Almelo de tegenstander in het Cars Jeans Stadion.
Karakteristiek
RKC Waalwijk 2 – ADO Den Haag 2          2–3 (1-1)
Scoreverloop: 15. Pinas 0-1, 27. Koenraat 1-1, 47. Guezen 1-2, 78. 2-2, 82. Van Huffel 2-3
Scheidsrechter: A. S. Greveling
Opstelling RKC Waalwijk 2: Van den Broek; Amatkarijo, De Graauw, Rienstra, Eisden, Nikolov, El Bahraoui, Green, Koenraat, De Baar, Huijgens
Opstelling ADO Den Haag 2: Coremans; David, Smith, Pinas, Anez; Timmermans, Van Huffel, Cil; Guezen, Lorenzen, Roeleveld

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *