Zege ADO Den Haag 2, rentree Melvyn Lorenzen

Dankzij een doelpunt in de eerste helft van Bas Kuipers heeft het tweede team van ADO Den Haag maandagavond Excelsior 2 verslagen. Door de 0-1 overwinning in Rotterdam is de formatie van hoofdtrainer Virgilio Teixeira nog ongeslagen in 2018. Ander positief punt was de rentree, na bijna drie maanden blessureleed, van Melvyn Lorenzen.


Excelsior en ADO Den Haag traden aan met de nodige spelers uit de hoofdselectie. Zo stonden bij de thuisploeg Anouar Hadouir en Levi Garcia aan de aftrap. Bij ADO Den Haag was er een basisplek voor onder andere Edouard Duplan, Bas Kuipers en Lorenzen. Laatstgenoemde maakte voor het eerst sinds 2 december december (ADO Den Haag – FC Groningen 0-3) weer speelminuten. Hij kampte sindsdien met een hamstringblessure.

Lorenzen werd na een half uur vervangen door Delano Ladan.
Kuipers tekende na een klein half uur aan voor de openingstreffer. De verdediger, die vorig jaar nog bij Excelsior onder contract stond, strafte een fout van Lorenzo Burnet af: 0-1. Dat was tevens de ruststand.
In de tweede helft kwam ADO Den Haag steeds meer onder druk te staan. Maar gelukkig bleef een gelijkmaker van Excelsior uit. Na twee gelijke spelen behaalden de Hagenaars zodoende de eerste overwinning van 2018.
ADO Den Haag heeft uit elf wedstrijden zeventien punten gehaald. Daarmee is het gestegen naar de vierde plek. Volgende week maandag komt ADO Den Haag weer in actie in eigen huis in de reservecompetitie. Dat zal een lastige wedstrijd worden, want koploper sc Heerenveen 2 komt dan op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Op 5 maart wordt er om 18.30 uur afgetrapt.
Karakteristiek
Excelsior 2 – ADO Den Haag 2      0–1 (0-1)
Scoreverloop: 28. B. Kuipers 0-1
Scheidsrechter: S. Veekamp
Opstelling Excelsior 2: Kristinsson; O’Neill, Massop, Hadouir, Vermeulen, Garcia, Haspolat, Caenepeel, Burnet, Mangert, Afaker
Opstelling ADO Den Haag 2: Coremans; Polley, Asmelash, Pinas, B. Kuipers; Timmermans, Van Huffel, Cil; Goppel, Lorenzen (30. Ladan), Duplan

Auteur: Joey Gardien

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *