Strijdvaardig ADO Den Haag pakt punt op bezoek in 020

ADO Den Haag kan weer een punt op de ranglijst erbij rekenen. Op bezoek bij de rivaal 020 werd er gestreden voor elke meter waardoor de Haagse trots met een uitstekend punt terug konden naar het vertrouwde Den Haag.
ADO Den Haag gaat er alles aan doen om de prima prestatie van eerder dit seizoen te evenaren toen werd er in eigen huis een punt gepakt tegen 020, echter is de thuis club er alles aan gelegen om de volle buit te pakken in strijd om het kampioenschap maar het begin is in het voordeel van ADO. In een helft waarin er geen grote kansen voorkomen, alleen David Neres en Justin Kluivert kregen een schot op doel maar daar had Robert Zwinkels weinig problemen mee.
Het enige moment van opwinding was een opstootje na een overtreding van Nicolas Tagliafico waarbij scheidsrechter Pol van Boekel 3 gele kaarten uitdeeld, aan Tagliafico, aan Trevor David en aan Onana. Trevor David speelt trouwens omdat Sheraldo Becker een blessure heeft aan ze bovenbeen.
In de 2de helft dan gaan de ploegen gewoon door waar ze gebleven waren, echter is nu het eerste opwindende moment in de 50ste minuut. Na een voorzet van Hakim Ziyech is het Frenkie de Jong die de bal maar net naast het doel van doelman Zwinkels kopt. Een kwartier later is het opnieuw 020 wat gevaarlijk is. Na een voorzet van Donny van de Beek is het Siem de Jong (die speelt omdat Huntelaar niet kon starten wegens een blessure) die de bal op de paal kopt. Vervolgens beland die tegen het hoofd van Zwinkels en wordt die weggewerkt door de Haagse defensie. 20 minuten voor tijd en 020 gaat de druk opvoeren.
David Neres en Hakim Ziyech zijn beide dicht bij doelpunten maar Zwinkels laat zien dat hij een fantastische sluitpost is! 10 minuten voor tijd dan 020 gaat natuurlijk ruimte weggeven en daar kan ADO wellicht van profiteren met name Bjørn Johnsen krijgt mogelijkheden maar zijn inzet wordt gekeerd door Onana. De blessuretijd dan, 93ste minuut 020 is zo moedeloos geworden van de fantastische Haagse muur dat ze maar de ballen lukraak hoog in het 16 meter gebied gaan geven, de bal valt voor Neres die kan de bal op doelschieten MAAR DAN HAALT DONNY GORTER HEM VAN DE DOELLIJN EN PAKT ADO DEN HAAG EEN PUNT OP BEZOEK UIT BIJ 020!!
Karakteristiek:
Scoreverloop 020 0-0 ADO Den Haag.
Gele kaarten: Tagliafico, Onana, Eiting (020), David, Beugelsdijk, Johnsen (ADO Den Haag).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: van Boekel.
Toeschouwers: 52.822.
Opstellingen:
Opstelling 020: Onana; Veltman, De Ligt, Frenkie de Jong, Tagliafico; Eiting (87. De Wit), Van de Beek, Ziyech; Neres, Siem de Jong (76. Cassierra), Kluivert (87. Younes).
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsijk, Kanon, Meijers; David (46. Hooi), Immers, Bakker, El Khayati (89. Gorter), Falkenburg (77. Duplan); Johnsen.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

1 reactie op Strijdvaardig ADO Den Haag pakt punt op bezoek in 020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *