ADO Den Haag wint midweeks duel en boekt eerste overwinning van 2018

ADO Den Haag weet ook hoe het voelt om te winnen in 2018. Thuis in het duel tegen Vitesse van oud-ADO trainer Henk Fraser was de ploeg van Alfons Groenendijk met 1-0 te sterk.
ADO Den Haag wil ook in 2018 winnen en krijgt daarvoor weer een nieuwe kans. De eerste 2 duels van het nieuwe jaar leverde een punt op maar nog altijd geen overwinning en vanavond begint de ploeg van Groenendijk goed.
Bjørn Johnsen was al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk maar zijn inzet ging net over, ook Falkenburg was de eerste helft dicht bij een doelpunt maar zijn poging werd gestopt door Vitesse-doelman Pasveer en daarna was Sheraldo Becker nog even gevaarlijk maar zijn poging werd geblokt.
Verder werd Linssen nog even gevaarlijk voor de bezoekers maar daar bleef het een beetje bij voor de 1ste helft.
De 2de helft dan na 53 minuten voetballen is het Nasser el Khayati met een steekbal op Sheraldo Becker. Becker is sneller dan zijn tegenstander Dabo en kan dan op het doel aflopen! BECKERRR!!! GOOOAALLLL! 1-0 ADO! NA EEN GOEIE STEEKBAL VAN NASSER EL KHAYATI IS SHERALDO BECKER TE SLIM AF EN OOG IN OOG MET PASVEER FAALT HIJ NIET EN ZET HIJ ADO OP VOORSPRONG!
Na de voorsprong raakt ADO de grip een beetje kwijt. Na een goeie voorzet van Roy Beerens is het Vitesse-spits Luc Castaignos die moet scoren maar hij mist de bal volledig.
Later in de wedstrijd is de ingevallen Mitch van Bergen nog gevaarlijk maar het mocht niet baten voor Vitesse. ADO DEN HAAG WINT OP DE DAG DAT ALFONS GROENENDIJK PRECIES EEN JAAR IN DIENST IS EN PAKT DE EERSTE 3 PUNTEN IN HET KALENDERJAAR 2018!
Karakterstiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 1-0 Vitesse: 1-0 Becker ‘53.
Gele kaarten: Johnsen, El Khayati (ADO Den Haag), Mount (Vitesse).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Van den Kerkhof.
Toeschouwers: 12.303.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi; Beugelsdijk, Kanon; Meijers; Immers, El Khayati (N. Kuipers ‘90+2), Bakker; Becker (Goppel ‘90+5), Johnsen, Falkenburg (Gorter ‘82).
Opstelling Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia (Foor ‘76), Miazga, Faye; Bruns, Serero, Mount; Beerens (Van Bergen ‘62), Castaignos, Linssen.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *