ADO Den Haag in extremis thuis langs Willem II

ADO Den Haag heeft in de thuiswedstrijd tegen Willem II een uitstekend resultaat geboekt. Nadat de ploeg van Alfons Groenendijk eerst nog op achterstand kwam, was het uiteindelijk Nasser el Khayati die ADO Den Haag in de blessuretijd naar de overwinning schoot.
ADO Den Haag wil vandaag de grens van 34 punten passeren en dan moet het vandaag in het eigen Cars Jeans Stadion winnen van Willem II, en het begin van de Haagse trots is goed. Na 2 minuten is het Nasser el Khayati met een vrije schop vanaf de linkervleugel maar die beland hard op de vuisten van Willem II-doelman Mattijs Branderhorst. Maar ADO blijft doordrukken en krijgt nogmeer kansen maar Nasser el Khayati en Lex Immers weten de bal niet over de doellijn te krijgen. En dan kent iedereen de oude beruchte voetbalwet. Na 40 minuten is het ADO-huurling Thomas Meissner die de bal strak op de borst bij Fran Sol schiet, en Sol tikt de bal met zijn borst langs doelman Zwinkels. En hij zet hiermee Willem II totaal tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong.
De 2de helft dan ADO blijft geduldig en gaat opzoek naar de nodige doelpunten. Nasser el Khayati is met een afstandsschot dicht bij de gelijkmaker maar opnieuw staat Willem II-doelman Branderhorst in de weg, en ook Bjørn Johnsen was dichtbij de gelijkmaker maar hij kopt een voorzet val el Khayati net langs de verkeerde kant van de paal. De 69 ste minuut dan, Nasser en Khayati ontvangt de bal aan de linkerkant van het veld, hij besluit vervolgens de bal voor te geven EN DAN IS HET BJØRN JOHNSEN DIE HEM BINNENKOPT! ADO DEN HAAG STRIJD AL DE HELE WEDSTRIJD VOOR MINIMAAL DE GELIJKMAKER EN NU IS JOHNSEN GEWOON STERKER DAN THOMAS MEISSNER IN HET DUEL, EN HIJ KOPT DE VOORZET VAN EL KHAYATI BINNEN! 1–1!
Maar ADO wil meer en blijft strijden voor de volle buit. 85ste minuut dan, Kanon sprint langs de linkerflank EN GEEFT EEN GOEIE VOORZET!! Maar Bjørn Johnsen kan net niet bij de bal en dus weet hij de bal ook niet langs Branderhorst te krijgen. Maar het is nog niet gedaan. De blessuretijd dan een lange bal van Wilfried Kanon, EN DAN WORDT LEX INMERS DOOR TSIMIKAS NAAR DE GROND GETROKKEN EN KRIJGT ADO IN DE 92STE MINUUT EEN STRAFSCHOP!!! El Khayati achter de bal, hoe rustig blijft hij? HEEL RUSTIG WANT BRANDERHORST GAAT NAAR DE ANDERE HOEK EN EL KHAYATI ZEG MET ZIJN EERSTE DOELPUNT VAN 2018 ADO DEN HAAG OP EEN 2-1 VOORSPRONG THUIS TEGEN WILLEM II! ZE HEBBEN DE HELE WEDSTRIJD ERVOOR GESTREDEN EN KRIJGEN NU ALSNOG WAT ZE VERDIENEN! ADO DEN HAAG PAKT DE VOLLE BUIT IN EIGEN HUIS EN STAAT NU OP 35 PUNTEN! ADO DEN HAAG 2 WILLEM II 1!
Karakterstiek:
Scoreverloop: ADO Den Haag 2-1 Willem II, Sol ‘40 1-0, Johnsen ‘69 1-1, El Khayati ‘90+2 2-1 (strafschop).
Gele kaarten: Chirivella, Lewis, Lachman (Willem II).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Joey Kooij.
Toeschouwers: 9.966.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati, Bakker; Becker, Johnsen, Falkenburg (Duplan ‘62).
Willem II: Branderhorst; Lewis, Lachman, Meissner (Van der Linden ‘81), Tsimikas; Croux, Enoh (Lieftink ‘46), Chirivella, El Hankouri; Sol, Ogbeche.
Tekst: Thomas Eblé
foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *