Koploper PSV voor rust al ruim voorbij ADO Den Haag

Na de zeges van afgelopen week bij FC Twente en thuis tegen Roda JC had ADO Den Haag hoop op een kleine stunt bij koploper PSV. De mannen van trainer Fons Groenendijk kwamen echter van een koude kermis thuis. ADO Den Haag keek al na zeven minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Het werd uiteindelijk 3-0 voor PSV. Een stand die bij rust al was bereikt.
Bij ADO Den Haag maakte Nick Kuipers zijn officiële debuut. Hij kampte lang met een liesblessure, en zou in de winterstop weer wedstrijdfit zijn. Maar dat gebeurde dus al eerder. Kuipers stond aanvankelijk niet in de basisopstelling, maar Tom Beugelsdijk bleek in de warming-up toch te geblesseerd om mee te doen. Voor de rest geen verrassingen bij ADO Den Haag.

Kuipers kende een zeer ongelukkige entree. In de vijfde minuut kroop zijn directe tegenstander Luuk de Jong voor hem. De PSV-spits kon daarom een voorzet van Santiago Arias in de lange hoek binnen tikken. Twee minuten daarna was er een misverstand tussen Kuipers en Aaron Meijers over wie de bal zou wegtrappen. Dat deed Kuipers uiteindelijk, tegen De Jong op. Via zijn lichaam verdween de bal in het doel: 2-0. Kort daarna had het zelfs 3-0 kunnen staan, maar Robert Zwinkels verwerkte een uithaal van Hirving Lozano tot corner. Vanuit de hoekschop schoot Jorrit Hendrix nog naast.
De storm van PSV ging wat liggen en ADO Den Haag kroop wat meer uit de schulp. Het kreeg via Elson Hooi, Bjørn Johnsen en Sheraldo Becker aardige kansen, die er helaas niet ingingen. Daarentegen scoorde PSV wel weer. Daarvoor hadden de Eindhovenaren wel een penalty nodig. Kuipers gaf een licht tikje aan Steven Berwijn, die gretig naar de grond ging. De strafschop bleek een koud kunstje voor Marco van Ginkel.
De ellende bleef ADO Den Haag niet bespaard. Want vlak voor rust moest Zwinkels gewisseld worden. Hij had te veel last van zijn elleboog. Tim Coremans verving hem. Hij was daarmee de tweede debutant voor ADO Den Haag in deze wedstrijd.
In de tweede helft bleef de schade voor ADO Den Haag beperkt. PSV kreeg wel wat kansen met Lozano en Bergwijn, maar Coremans stond telkens goed opgesteld. Zelf creëerde de uitploeg niet veel, op een gered schot van Becker na. Met nog tien minuten liep ADO Den Haag tegen nog een fikse tegenvaller aan. Niet op het scorebord, maar wel qua aantal spelers op het veld. Thomas Meißner kreeg zijn tweede gele kaart, dus rood. Klein lichtpuntje in de slotfase was het debuut van Shaquille Pinas die Johnsen verving. Het bleef bij 3-0 voor PSV.

Door de nederlaag blijft ADO Den Haag op 23 punten staan. Voorlopig staat het daarmee negende, nog net in het linker rijtje. Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2017 op de rol. Op vrijdag 22 december reist PEC Zwolle af naar het Cars Jeans Stadion. De aftrap wordt om 20.00 uur verricht.
Auteur: Joey Gardien
foto’s: Alberto

Directe link:

1 reactie op Koploper PSV voor rust al ruim voorbij ADO Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *