ADO Den Haag met een top gevoel de winterstop in

ADO Den Haag en de mensen met een geel groen hart kunnen met een fantastisch gevoel aan de kerstborrel gaan zitten. Het laatste duel voor de winterstop eindigde in een klinkende 4-0 overwinning voor de Haagse trots van trainer Alfons Groenendijk.
ADO Den Haag – PEC Zwolle, een duel tussen 2 teams die een uitstekende eerste seizoenshelft draaien, een duel tussen 2 vrienden in de vorm van John van ‘t Schip en Alfons Groenendijk. Kortom alle ingrediënten aanwezig voor een uitstekende pot voetbal. En ADO begint ook uitstekend want binnen het kwartier weet Sheraldo Becker al twee keer gevaarlijk te worden van de rechterkant en ook twee keer weet PEC doelman Diederik Boer de inzet van de buitenspeler te keren. Ook Bjørn Johnsen en Erik Falkenburg waren al dicht bij een doelpunt in de eerste 20 minuten maar steeds was doelman Boer een sta in de weg.
De 23ste minuut dan opnieuw een goeie poging van Erik Falkenburg en opnieuw weet Boer de inzet naast te tikken, hoekschop dus. Hoekschop wordt genomen door Nasser el Khayati valt bij de eerste paal op het hoofd van Erik Falkenburg! En dan is het eindelijk 1-0 voor ADO! ADO klopte al continu aan de deur de eerste 20 minuten maar steeds wist doelman Boer de pogingen ontschadelijk te maken maar op deze kopbal van Erik Falkenburg heb de 37-jarige sluitpost geen andwoordt! 1-0 ADO! Heeft PEC dan helemaal niets in te brengen? Jawel, Kingsley Ehizibue en Terrel Ondaan zijn beide dicht bij doelpunten maar Zwinkels is zoals bij vele bekend een uitstekende goalie dus die weet die pogingen uit het doel te houden.
1 minuut voor rust dan. Een vrije trap voor ADO wordt genomen door Nasser el Khayati aan de linkerkant van het veld. De vrije trap van el Khayati KOMT WEER BIJ DE EERSTE PAAL DIT MAAL OP HET HOOFD VAN BJØRN JOHNSEN! EN DAN IS HET 2-0 VOOR ADO!! BJØRN JOHNSEN MET ZIJN 6DE DOELPUNT VOOR ADO DEN HAAG EN HIJ VERDUBBELD DE VOORSPRONG VLAK VOOR RUST NA EEN VRIJE TRAP OP MAAT VAN NASSER EL KHAYATI! ADO DEN HAAG – PEC ZWOLLE, 2-0!
De 2de helft dan ADO drukt door maar PEC Zwolle is de betere ploeg de eerste 5 minuten. Met name de pogingen van Younes Namli en de ingevallen Stef Nijland zien er dreigend uit maar nog altijd weet doelman Zwinkels zijn doel schoon te houden. De 53ste minuut dan uitstekende aanval met Bjørn Johnsen in balbezit aan de rechterkant. Bjørn Johnsen ziet Sheraldo Becker links van hem dus die zet hem met een steekballetje voor het doel!
En Sheraldo Becker legt de bal op zijn beurt weer breed op Erik Falkenburg EN DIE TIKT DE BAL BIJ DE TWEEDE PAAL VOOR HET LEGE DOEL BINNEN! EEN UITSTEKENDE AANVAL VAN ADO OVER 3 SCHIJVEN EINDIGD UITEINDELIJK IN HET GEWENSTE RESULTAAT! 3-0 VOOR ADO!
En denkt ADO nu het is goed zo? Nee want 10 minuten later is de ploeg weer gevaarlijk met Ebuehi aan de rechter kant. Ebuehi komt naar binnen en dan is het gevaarlijk! Ebuehi legt de bal laag bij de eerste paal voor Bjørn Johnsen! EN DAN IS HET 4-0!!! NAAST ERIK FALKENBURG MAAKT OOK BJØRN JOHNSEN ZIJN TWEEDE DOELPUNT VAN DE AVOND EN ADO ZIT OP ROZEN! 4-0 VOOR THUIS TEGEN HET GOED DRAAIDE PEC ZWOLLE! WAT GEBEURD HIER!? En dan is de Haagse storm een beetje gaan liggen. Nasser el Khayati speelt nog iemand zoek en Lex Immers probeert het nog met een afstand schot maar that’s it.
ADO wint overtuigend van PEC Zwolle en heeft de eerste seizoenshelft op een uitstekende manier afgesloten! ADO Den Haag – PEC Zwolle 4-0!
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 4-0 PEC Zwolle: 1-0 Falkenburg (‘23), 2-0 Johnsen (‘44), 3-0 Falkenburg (‘53), 4-0 Johnsen (‘63).
Gele kaarten: Van Polen, Dekker, Nijland (PEC Zwolle).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Kevin Blom.
Toeschouwers: 11.107.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Bakker, Meijers; Immers, El Khayati (Van Kins ‘88), Gorter (B. Kuipers ‘86); Becker, Johnsen, Falkenburg (Duplan ‘83).
Opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Dekker, Van Polen, Bruintjes (Woudstra ‘73); Marinus (Benschop ‘73), Van Looy, Bakker; Namli, Israelsson (Nijland ‘45), Ondaan.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *