ADO Den Haag in tweede helft langs Roda JC

ADO Den Haag heeft zich in de thuiswedstrijd tegen RODA JC weer verzekerd van 3 punten. In het midweeks duel tegen Roda JC uit Kerkrade was de ploeg van Alfons Groenendijk met 3-2 te sterk voor de Limburgse bezoekers.
ADO Den Haag wil de overwinning van afgelopen zaterdag tegen FC Twente doortrekken maar, daar begint het niet goed mee. Na 6 minuten voetballen is het de Duitste spits van Roda JC Dani Schahin die een voorzet van Mario Engels binnentikt.
Maar ADO Den Haag laat er uiteraard geen gras over groeien. Want amper 10 minuten later is het Sheraldo Becker die de bal precies op maat geeft voor Lex Immers die op zijn beurt de 1-1 binnenglijd. En met dit doelpunt maakt Lex Immers zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag sinds zijn terugkeer.
Wat kleine kansjes dan via Immers en Hooi maar desondanks komt Roda JC op voorsprong. ADO-aanvoerder Aaron Meijers maakt een overtreding op Roda spits Dani Schahin in het strafschopgebied waarna scheidsrechter Reinold Wiedemeijer de bal op de stip legt. De strafschop wordt benut door Feyenoord-huurling Simon Gustafson waardoor de Limburgers dus op een 1-2 voorsprong komen.
Na de rust is ADO beter, sterker en feller en dat vertaald zich ook in de kansen. Bjørn Johnsen en Lex Immers zijn dicht bij de 2-2 maar zij wisten hun poging niet in een doelpunt om te zetten. Maar na 63 minuten voetballen grijpt trainer Alfons Groenendijk in. Hij haalt Elson Hooi naar de kant en hij brengt Erik Falkenburg en dat blijkt de goude zet.
Na 68 minuten is het Erik Falkenburg die met de bal in de voet naar binnen komt. Vervolgens legt hij de bal breed op Lex Immers, en Immers ragt van een meter of 20 de 2-2 binnen. En denkt ADO dan we staan gelijk we zijn er?? Nee zeker niet!
73ste minuut dan voorzet van Sheraldo Becker wordt ingekopt door Bjørn Johnsen maar fantasisch naar de zijkant gebokst door Roda-doelman Jurjus. Maar die beland weer voor de voeten van Sheraldo Becker! Die geeft weer een goede voorzet deze keer bij de 2de paal! EN DAN IS HET INVALLER ERIK FALKENBURG DIE DE 3-2 VOOR ADO BINNENKOPT! WAT EEN ZET VAN TRAINER FONS GROENENDIJK OM ERIK FALKENBURG BINNEN DE LIJNEN DE BRENGEN WANT NA 10 MINUTEN TE HEBBEN GESPEELD HEEFT HIJ EEN GOAL EN EEN ASSIST ACHTER ZIJN NAAM STAAN! ADO OP VOORSPRONG! 3-2!
Maar heeft ADO deze wedstrijd al gewonnen dan? Nee zeker niet want 9 minuten voor tijd is Roda-spits Schahin nog dicht bij de 3-3, maar hij weet de bal niet tussen de palen te krijgen. Ietsjes later is het nog Erik Falkenburg die de bal op doel knalt maar zijn poging wordt van de doellijn gehaald door de Duitse Roda-verdediger Fredric Ananou. In de blessuretijd krijgt Roda-rechtsback nog een rode kaart. Hij maakt een overtreding op de ingevallen Édouard Duplan en krijgt ze 2de gele kaart. EN NA 3 MINUTEN BLESSURETIJD IS HET WEL GEDAAN EN WINT ADO MET 3-2 IN HET EIGEN CARS JEANS STADION VAN RODA JC! En met deze overwinning komt ADO Den Haag 2 wedstrijden voor de winterstop op 23 punten uit 16 wedstrijden en staat de Haagse trots 8ste in de Eredivisie!
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 3-2 Roda JC: 0-1 Schahin (‘6), 1-1 Immers (‘14), Gustafson (strafschop, ‘39), 2-2 Immers (‘68), 3-2 Falkenburg (‘73).
Gele kaarten: Beugelsdijk (ADO Den Haag), Schahin (Roda JC).
Rode kaart: Dijkhuizen (Roda JC, 2x geel ‘90+2).
Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer.
Toeschouwers: 9.151 verkochte kaarten
Opstellingen:
ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Meissner, Bakker, Meijers; Immers, El Khayati, Gorter (Beugelsdijk ‘46); Becker (Duplan ‘90), Johnsen, Hooi (Falkenburg ‘63)
Roda JC: Jurjus; Dijkhuizen, Ananou, Werker (Gnjatic ’77), Vansteenkiste; Rosheuvel, El Makrini (Vancamp ‘77), Gustafson, Ndenge (Milts ‘88), Engels; Schahin.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *