Lex Schoenmaker ontvangt Haagse Sportpenning

Uit handen van wethouder Baldewsingh en Rinus Israël kreeg ADO Den Haag-clubicoon Lex Schoenmaker voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord de Haagse Sportpenning overhandigd. Schoenmaker ontving deze onderscheiding vanuit respect en waardering voor meer dan vijftig jaar inzet voor de club en de ambassadeursrol die hij daarbij vervult.
Schoenmaker (70) maakte in 1965 als 18-jarige zijn debuut voor ADO. Hij zou er tot 1970 blijven. In die periode won Schoenmaker in 1968 de KNVB Beker met de club. Na vijf seizoenen Feyenoord kwam de voormalig aanvaller in 1975 terug bij FC Den Haag. Hij zou er tot 1982 blijven, waarna hij zijn actieve loopbaan beëindigde. In totaal stond Schoenmaker maar liefst 424 wedstrijden in de basis en scoorde hij 158 goals.
Na zijn carrière was Schoenmaker in verschillende periodes (assistent)-trainer van ADO Den Haag. Tot 1987 was Schoenmaker assistent van Rob Baan. Na wat omzwervingen via onder meer Feyenoord en AZ werd hij in 1994 voor één seizoen hoofdtrainer van FC Den Haag. In 2001 keerde Schoenmaker terug om samen met Rinus Israël een trainersduo te vormen. Tijdens hun samenwerking pakte ADO Den Haag in 2003 de titel in de Eerste Divisie. In 2004 gaf hij het stokje over aan Frans Adelaar. Toen Adelaar in november 2006 werd ontslagen trad Schoenmaker nog op als ad-interim. Schoenmaker is nu adviseur en clubambassadeur bij ADO Den Haag.
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *