ADO Den Haag in Haags kwartiertje langs Heracles Almelo

ADO Den Haag heeft zich in eigen huis verzekerd van 3 hele belangrijke punten. In een wedstrijd die lang gelijk opging was het uiteindelijk het Haags kwartiertje waarin de 3 punten veilig gesteld werden.
ADO Den Haag en Heracles ontlopen elkaar niet veel zowel op het veld als op de ranglijst dus dat belooft een mooi  affiche te worden vandaag.
Na 1 minuut is de eerste echte kans in de wedstrijd voor de bezoekers, Reuven Niemeijer die de bal na een voorzet van Kristoffer Peterson kan de bal binnen tikken maar een goeie redding van Robert Zwinkels voorkomt dat. 9 minuten later dan weer de bezoekers. Bradley Kuwas met een steekbal richting Kristoffer Peterson. Peterson geeft de bal laag voor richting Reuven Niemeijer en deze keer tikt die hem wel binnen. 0-1 voor de bezoekers uit Almelo dus. En na de 0-1 lijkt ADO wakker en wordt er echt tegengas gegeven. Melvyn Lorenzen en Erik Falkenburg zijn al dicht bij de gelijkmaker, maar Heracles doelman Bram Castro doet exact waarvoor die er staat en dat is gewoon die bal uit het doel houden.
Na 28 minuten dan, een hoekschop van Nasser el Khayati wordt met een omhaal half geraakt door Melvyn Lorenzen maar de bal blijft liggen voor Lex Immers, Immers dan schiet op doelman Castro, Castro kan die bal niet klemmen waardoor die weer voor de voeten valt van Lorenzen, Lorenzen met nog een poging en weer weet Castro hem tegen te houden maar niet te klemmen EN IN VIERDE INSTANTIE IS HET WEL RAAK! MELVYN LORENZEN UIT DIE SCRIMMAGE VOOR HET DOEL WEET DE BAL LANGS DOELMAN CASTRO TE SCHIETEN EN MET ZIJN EERSTE GOAL VOOR ADO DEN HAAG WEET HIJ DE GELIJKMAKER OP HET SCOREBORD TE BRENGEN 1-1! MELVYN LORENZEN!
En gaat de ploeg van Alfons Groenendijk dan achterover leunen? Nee absoluut niet want Aaron Meijers is nog dicht bij de 2-1, of Erik Falkenburg. Maar tot dusver lukt het de geel groene trots nog niet. We gaan met 1-1 de rust in.
De 2de helft dan begint meteen gevaarlijk. Een goeie voorzet richting Erik Falkenburg, Falkenburg moet dan die bal binnen tikken, maar hij weet de bal niet goed te raken waardoor doelman Castro de bal kan oppakken. Dan gebeurd er lang niks tot 20 minuten voor tijd. Monteiro van Heracles krijgt de bal via een scrimmage voor ze voeten en staat oog in oog met doelman Zwinkels, maar hij weet de bal niet goed te raken waardoor die in het zijn net eindigd. 75ste minuut, een lange bal richting Lex Immers, Immers kopt hem door op el Khayati die de bal op de linkerflank controleert, el Khayati komt vervolgens naar binnen opzoek naar een oplossing. MAAR EL KHAYATI LEGT DE BAL INEENS IN DE KORTE HOEK EN ZO IS HET 2-1 VOOR ADO! NASSER EL KHAYATI CONTROLEERT DE BAL OP DE LINKERFLANK, OPZOEK NAAR EEN OPLOSSING KOMT DIE NAAR BINNEN EN DRIBBELT DIE HET STRAFSCHOP GEBIED IN EN INEENS LEGT DIE DE BAL ACHTER BRAM CASTRO ZO IN DE KORTE HOEK! 2-1 ADO!
Maar ADO drukt door en 83ste minuut inmiddels is het Bjørn Johnsen die de bal ontvangt van Lex Immers. EN DE INGEVALLEN NOORSE SPITS TIKT DAT PAASJE VAN LEX IMMERS LANGS DOELMAN CASTRO EN DAN IS HET 3-1 VOOR ADO!
Is het dan afgelopen? Nee. Want Sheraldo Becker geeft nog in de blessuretijd een goeie steekbal op de ingevallen Elson Hooi, en Hooi gaat doelman Castro voorbij en maakt met zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag er 4-1 van! ADO pakt 3 belangrijke punten thuis tegen Heracles Almelo!
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 4-1 Heracles Almelo: 0-1 Niemeijer ‘10, 1-1 Lorenzen ‘28, 2-1 El Khayati ‘75, 3-1 Johnsen ‘84, 4-1 Hooi ‘90+1.
Gele kaarten: Breukers, Wuytens (Heracles Almelo).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Kevin Blom.
Toeschouwers: 11.175.
Opstellingen:
ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Meissner, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati (Gorter ‘87), Bakker; Becker, Falkenburg (Johnsen ‘65), Lorenzen (Hooi ‘78).
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Navratil ‘79), Wuytens, Van den Buijs (Duarte ‘82), Hardeveld; Niemeijer, Pelupessy, Monteiro (Vermeij ‘79); Kuwas, Gladon, Peterson.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *