Tiental ADO Den Haag ten onder tegen Excelsior

Meer dan een helft moest ADO Den Haag tegen Excelsior met tien man spelen vanwege een rode kaart voor Edouard Duplan. Met dat tiental kon de formatie van trainer Fons Groenendijk de bezoekers uit Rotterdam niet over de knie leggen. Het werd 1-2 voor Excelsior. Het was de eerste nederlaag sinds 26 augustus voor ADO Den Haag.
Vlak voor de wedstrijd namen Kevin Jansen en Ruben Schaken afscheid van het publiek. Jansen vertrok afgelopen zomer naar NEC. Schaken zette na twee seizoenen ADO Den Haag een punt achter zijn carrière.
Het duel begon in een laag tempo. Dat was met name het geval als ADO Den Haag aan de bal was. Het heeft vaak moeite het spel te maken. Excelsior oogde veel dreigender in balbezit. Dat het in de zevende minuut op voorsprong kwam, was niet geheel onverdiend. Ryan Koolwijk werd op knappe wijze de diepte ingestuurd. Vlak voordat Robert Zwinkels de bal kon onderscheppen, gaf Koolwijk mee aan Jinty Caenepeel, die de 0-1 tegen de touwen werkte.
Het tempo aan Haagse zijde bleef ook na de achterstand laag. Toch doken de mannen van Groenendijk wel wat vaker op voor het vijandelijke doel. Zo werd een schot van Danny Bakker geblokt. Na 26 minuten moest de thuisploeg verder met tien man. Duplan haalde aan de rechterkant van het veld een Excelsior-speler onderuit. Dat kwam hem op een gele kaart te staan. En dat was zijn tweede, dus rood. ADO Den Haag ging niet bij de pakken neerzitten en maakte na 32 minuten gelijk.
Lex Immers hield de Rotterdamse defensie druk bezig. Uiteindelijk belandde de bal voor de voeten van Bjørn Johnsen wiens schot gered werd door keeper Ogmundur Kristinsson. De rebound was voor Becker, die in een leeg doel 1-1 maakte. Ondanks nog een paar gevaarlijke momenten voor Excelsior gingen de teams met de gelijke stand rusten.
In de tweede helft daalde het niveau van de wedstrijd. Beide teams bleken nauwelijks in staat kansen te creëren. Namens Excelsior had alleen Hicham Faik een afstandschot in huis (gepakt door Zwinkels). Aan de andere kant was het enige gevaarlijke moment een lage voorzet van Lorenzen waar Becker een paar stappen tekort kwam om uit te halen. Lang leek het duel dan ook af te stevenen op een 1-1 uitslag. Totdat Excelsior tien minuten voor tijd eindelijk een goede aanval op de mat legde. Direct met succes. Vanaf ‘randje 16’ vond voormalig ADO Den Haag-speler Faik de rechter benedenhoek. Hoewel ADO Den Haag in blessuretijd nog een paar keer dichtbij de gelijkmaker was, bleef het bij 1-2 voor Excelsior.
ADO Den Haag blijft na acht wedstrijden op tien punten staan. Door de overwinning heeft Excelsior datzelfde puntenaantal bereikt. De Hagenaars bezetten nu een elfde positie op de ranglijst. Volgende week wacht voor ADO Den Haag een verre uitwedstrijd. Op zaterdag 21 oktober gaat het op bezoek bij VVV in Venlo. Er wordt om 19.45 uur afgetrapt in De Koel.

Auteur: Joey Gardien

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *