ADO Den Haag boekt derde uitzege op rij

ADO Den Haag heeft de derde uit overwinning op rij geboekt. In Seacon stadion de Koel in Venlo was de ploeg van trainer Alfons Groenendijk met 0-2 te sterk voor de ploeg van oud-ADO trainer Maurice Steijn, VVV-Venlo.
De wedstrijd begint met een flitsend VVV-Venlo en ook de eerste grote mogelijkheid is voor de thuisclub. De van Werder Bremen gehuurde spits Thy schiet op doel en weet Zwinkels wel te passeren, maar de bal gaat van de ene binnenkant van de paal naar de andere binnenkant van de paal waardoor Zwinkels de bal simpel kan oppakken.
En naar mate de wedstrijd verloopt krijgt ADO ook steeds neer grip op de Venlose formatie en vervolgens weet ook ADO kansjes te creëren. Eerst is Melvyn Lorenzen dichtbij maar zijn poging gaat net voorlangs, en even later is ook Erik Falkenburg (die de voorkeur krijgt boven Bjørn Johnsen in de spits) gevaarlijk maar hij kiest ervoor om de bal af te leggen inplaats van zelf op doel te schieten.
Na de rust dan is het een helft met weinig kansen, Melvyn Lorenzen is even gevaarlijk maar zijn poging wordt geblokt. Maar in de 66ste minuut dan is het Sheraldo Becker met een steekbal over de rechter kant op Tyronne Ebuehi, Ebuehi is sneller dan ze VVV-verdediger Leroy Labylle en komt naar binnen, eenmaal op de achterlijn aangekomen kiest hij voor een lage, strakke voorzet! EN DAN IS HET ERIK FALKENBURG MET ZE EERSTE VOOR ADO DEN HAAG EN HIJ ZET ADO OP EEN 0-1 VOORSPRONG! Goeie actie van Tyronne Ebuehi en hij geeft de bal precies op maat voor Erik Falkenburg en die schiet de bal achter VVV-doelman Lars Unnerstall. En met dit doelpunt schaart Erik Falkenburg zich in een speciaal rijtje, hij is namelijk de 4de speler in de Eredivisie historie die voor 7 verschillende Eredivisie clubs weet te scoren.
Maar VVV gaat natuurlijk alles of niets spelen en dan komt er veel ruimte achterin.
In de blessuretijd dan is het Aaron Meijers die de bal weet te onderscheppen en vervolgens een lange bal speelt op de ingevallen debutant Thijmen Goppel. Goppel kan de bal niet goed aannemen op de rand van het 16 meter gebied maar naast hem loopt de ook ingevallen Bjørn Johnsen! Johnsen!
EN HIJ BEPAALT DE EINDSTAND OP 0-2 WANT DE VOOR ERIK FALKENBURG INGEVALLEN JOHNSEN SCHIET DE BAL NA HET TIKJE VAN DEBUTANT THIJMEN GOPPEL DOOR DE BENEN VAN DOELMAN LARS UNNERSTALL EN DAT BETEKEND DAT ADO DE 3DE UITOVERWINNING OO RIJ BOEKT EN DAT LUKTE VOOR HET LAATST IN 1972!! VVV-VENLO – ADO Den Haag 0-2!
Karakterstiek:
Scoreverloop VVV 0-2 ADO Den Haag: 0-1 Falkenburg (‘66), 0-2 Johnsen (‘90+3).
Gele kaarten: Leemans, Hunte (VVV-Venlo).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Manschot.
Toeschouwers: 6.532.
Opstellingen:
VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Van Bruggen, Labylle (Nwakali ‘86); Seuntjens, Post, Leemans; Van Crooij, Thy, Hunte (Tissoudali ‘65).
ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Meissner, Bakker, Meijers; Immers, El Khayati (Johnsen ‘80), Gorter; Becker (Hooi ‘70, Goppel ‘90), Falkenburg, Lorenzen.
Tekst: Thomas Eblé.
Foto’s: Alberto.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *