ADO Vrouwen opent nieuw seizoen met late kater

ADO Den Haag Vrouwen is het seizoen 2017-2018 begonnen met een gelijkspel. Een puntendeling met een zwart randje, want pas zeer laat maakte PEC Zwolle de 2-2.
Met tal van nieuwelingen in de selectie begon de selectie van trainer Arend Regeer vrijdagavond officieel aan het nieuwe seizoen.
In het Cars Jeans Stadion werd geprobeerd de eerste stap te zetten op weg naar een evenaring/verbetering van de vierde plaats van vorig jaar. Tegen PEC Zwolle slaagden de gastvrouwen er na tien minuten in het spel naar zich toe te trekken. Marthe van Erk creëerde de eerste kans. Een doorbraak vanaf links resulteerde in een schot op de vuisten van Nadja Olthuis.
Haagse doelpoging nummer twee liet niet lang op zich wachten. Een verlengde bal belandde voor de voeten van Suzanne Admiraal, wiens harde uithaal vanaf randje zestien een opwarmertje voor de openingsgoal bleek te zijn. Immers, even later blunderde Olthuis opzichtig door de bal middels een korte uittrap aan ADO Den Haag Vrouwen cadeau te doen. Met een droge schuiver plaatste Admiraal haar naam op het scorebord: 1-0. Daarna voorkwam Priscilla Mesker een snelle gelijkmaker.
In de 32ste minuut volgde een emotioneel eerbetoon aan voormalig ADO Den Haag-speelster Sylvia Nooij, die afgelopen zomer op 32-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een epileptische aanval. Een spandoek met de tekst ‘Sylvia Nooij altijd in ons hart’ werd ontvouwen op de tribune en zowel speelsters als fans klapten hun handen stuk. Na het indrukwekkende eerbetoon leek ADO Den Haag Vrouwen, dat eerder nog gevaarlijk werd via Carmen Simonis en Nadine Noordam, behoudender te gaan spelen.
Op slag van rust werd een poeier van Noordam met meer geluk dan wijsheid uit het doel van PEC Zwolle gehouden en ook een inzet van Van Erk had een beter lot verdiend. De dames van de club uit de Hofstad speelden weer met het mes tussen de tanden, waarvoor zij in het tweede bedrijf werden beloond. Een fraaie steekbal van Nance van der Meer kwam terecht bij Simonis, die de bal op haar beurt weer breed legde op invalster Victoria Pelova. Een overtreding van Lotte Morsink voorkwam een doelpunt, maar leverde wel een strafschop op. Simonis schoot zelfverzekerd raak: 2-0.
Vlak na de margeverdubbeling eindigde een stift van Noordam nipt over de lat. Helaas. Tot overmaat van ramp mengden de bezoekers zich in de daaropvolgende fase steeds nadrukkelijker in het spel. Dit resulteerde in een aansluitingstreffer van Babiche Roof, die een voorzet in het doel van de teruggekeerde Barbara Lorsheyd deponeerde: 2-1.
Voor ADO Den Haag Vrouwen was het de laatste twintig minuten zaak om de 2-1 voorsprong niet meer weg te geven. Lange tijd leek het in die missie te slagen, totdat de blessuretijd aansloeg. Hierin kreeg de Haagse achterhoede een hoekschop van PEC Zwolle niet goed weggewerkt. In de kluts belandde de bal bij Shanel Smid, die tot grote ergernis van alles en iedereen die ADO Den Haag Vrouwen een warm hart toedraagt de 2-2 in de benedenhoek prikte. Het eerste averij van het seizoen werd zodoende een feit.
Karakteristiek:
ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle 2 – 2 (1 – 0)
Scoreverloop: 17. Suzanne Admiraal 1-0, 60. Carmen Simonis (strafschop) 2-0, 70. Babiche Roof 2-1, 90+4. Shanel Smid 2-2
Scheidsrechter: A. van den Hoed
Gele kaart: 60. Lotte Morsink, 66. Abby Holmes, 90+3. Victoria Pelova
Aantal toeschouwers: 405
Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©; Allyssa Daal, Lauren Delleman, Priscilla Mesker, Sharona Tieleman; Nadine Noordam, Carmen Simonis, Romy Speelman (84. Eline Koster); Nance van der Meer (73. Shanique Dessing), Marthe van Erk (58. Victoria Pelova), Suzanne Admiraal
PEC Zwolle: Nadja Olthuis; Shanel Smid, Yvette van Daelen, Pascalle Tang (46. Lotte Morsink), Jeslin Niens (46. Abby Holmes); Maxime Bennink (70. Suzanne Giesen), Nurija van Schoonhoven, Babiche Roof, Maud Asbroek, Esmee de Graaf ©; Lauri Weijkamp
Bron : adovrouwen.nl
Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *