ADO Den Haag pakt dik verdiend punt thuis tegen 020

ADO Den Haag heeft de overwinning van vorige week een goed vervolg gegeven. Na een duel met veel strijd en passie werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen de aartsvijand 020.
ADO Den Haag hoopt in het Cars jeans stadion de aartsvijand een gevoelig tikje uit te delen maar de eerste helft is voor de bezoekers. Na mogelijkheden voor Klaas-Jan Huntelaar en Amin Youness is het Joël Veltman die na 28 minuten voetballen uit een vrije trap van Hakim Ziyech de 0-1 binnen kopt en dat ook de ruststand.
In de rust moet Lex Immers geblesseerd in de kleedkamer achterblijven hij wordt vervangen door een debutant voor ADO Den Haag Erik Falkenburg, maar ADO gaat er niet minder door spelen in tegendeel zelfs, na een goeie kans voor Danny Bakker en een bal op de lat van Erik Falkenburg maar nog zonder het gewenste resultaat. Maar ADO blijft natuurlijk vechten voor wat het waard is en uiteindelijk wordt dat beloont.
Na 71 minuten voetballen is het Sheraldo Becker die de bal teruglegt op Bjørn Johnsen, Johnsen nog in duel met Erik Viergever maar hij kan de bal wel controleren, Johnsen zet Viergever van zich af en dan kan hij ADO op gelijkhoogte zetten!
EN JOHNSEN SCHIET DE BAL SNOEIHARD BINNEN! NA EEN TERUGGELEGDE BAL VAN BECKER IS HET JOHNSEN DIE WEET WEG TE DRAAIEN BIJ VIERGEVER EN VIA DE BINNENKANT VAN DE PAAL KNALT HIJ ADO OP GELIJKE HOOGTE!!
Maar we hebben natuurlijk nog 19 minuten te spelen en 12 minuten voor tijd lijkt er iets verschrikkelijks te gebeuren met Ricardo Kishna. Na een duel met David Neres gaat hij naar de grond en grijpt hij huilend naar ze knie. Maandag gaat hij voor onderzoek naar het ziekenhuis maar het ziet er niet best uit, hij wordt vervangen door Melvyn Lorenzen. In de resterende 10 minuten kan de wedstrijd alle kanten op.
Een voorzet van Melvyn Lorenzen wordt net voorlangs gekopt door Erik Falkenburg en ook de bezoekers krijgen nog kansen via Huntelaar en de Ligt maar doelman Robert Zwinkels lijkt op het tegendoelpunt na onpasseerbaar. MAAR NA 94 MINUTEN VOETBALLEN VIND SCHEIDSRECHTER BAS NIJHUIS HET MOOI GEWEEST EN ZO PAKT ADO EEN DIK VERDIEND PUNT THUIS TEGEN DE AARDSRIVAAL! En ook zeer terecht dat Robert Zwinkels man of the match is verkozen want wat een fantastische reddingen had hij vandaag! ADO Den Haag – 020 1-1!
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 1-1 020: 0-1 Veltman ’28, 1-1 Johnsen ’71.
Gele kaart(en): Immers, Beugelsdijk, Becker (ADO Den Haag), Kluivert, Veltman, Van de Beek, Schöne (020).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 12.016.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers (Falkenburg ’46), El Khayati, Bakker; Becker, Johnsen, Hooi (Kishna, ’56/Lorenzen, ’77).
Opstelling 020:
Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks (Dolberg, ’85); F. de Jong (Schöne, ’75), Van de Beek, Ziyech; Kluivert (Neres, ’67), Huntelaar, Younes.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *