ADO Den Haag herstelt zich van bekeruitschakeling met overwinning op Sparta

ADO Den Haag heeft met een overwinning gereageerd op de bekeruitschakeling eerder deze week tegen Feyenoord. In het eigen Cars jeans stadion was de ploeg van Fons Groenendijk te sterk voor een andere Rotterdamse club, Sparta.
De wedstrijd moet nog een beetje op gang komen maar de eerste kans is voor de bezoekers. Ragnar Ache krijgt uit een lage voorzet een dot van een kans maar hij krijgt de bal niet hard genoeg richting het Haagse doel waardoor Zwinkels de bal kan oppakken. Na een half uur spelen is het ADO dat de klok slaat. Na een actie van Sheraldo Becker schuift hij de bal laag voor het doel op Bjørn Johnsen, maar de Noorse spits weet de bal niet goed te raken waardoor de bal naast het Spartaanse doel verdwijnt.
In de 2de helft dan na 5 minuten spelen is het de Spartaanse middenvelder Robert Muhren die dicht bij een doelpunt is, maar de kopbal van de oud-az spits wordt gestopt door zijn naamgenoot Robert Zwinkels waarna het spel snel wordt hervat met een bal op Sheraldo Becker. Becker vervolgens weer met een actie langs de zijlijn en hij kiest voor de voorzet op Bjørn Johnsen, Johnsen kan vervolgens niet bij de bal maar die beland wel voor de voeten van Nasser el Khayati, el Khayati wat voor geniaals verzint die nu, el Khayati KIEST ERVOOR OM DE BAL DOOR DE BENEN VAN FLORANUS TE TIKKEN EN DIE BAL ROLT GELIJK IN HET SPARTAANSE DOEL! NASSER EL KHAYATI WAT EEN FENOMEEN IS HET TOCH OOK, SCHUIN VOOR HET DOEL DENKT IEDEREEN WAT GAAT DIE DOEN MAAR HIJ SPEELT HEM GEWOON DOOR DE BENEN VAN ZE TEGENSTANDER EN TEGELIJK PLANT DIE DE BAL GEWELDIG IN DE LANGE HOEK! NASSER EL KHAYTI!
En ADO drukt door want dat blijkt ook uit de kansen 5 minuten later. Erik Falkenburg en Bjørn Johnsen zijn beide in een scrimmage dicht bij een doelpunt maar alle pogingen worden gestopt door Sparta doelman Kortsmit. Doet Sparta dan helemaal niet meer mee? Jawel want 10 minuten voor tijd zijn de spangenaren nog dicht bij 1-1, maar de bal beland op de paal. In de blessuretijd dan uit een hoekschop voor Sparta, doelman Kortsmit is mee naar voren en dat betekend dat het doel leeg is. Die corner wordt weggewerkt maar dan is Sheraldo Becker weer razendsnel over de rechterkant, Becker kiest weer voor de voorzet richting de ingevallen Melvyn Lorenzen. Maar omdat de keeper weg is staat Lorenzen achter de voorlaatste tegenstander en wordt het door hem gemaakte doelpunt helaas afgekeurd. MAAR DAN MAAKT ACHTERAF HELEMAAL NIKS UIT WANT NA 94 MINUTEN VOETBALLEN STAAT ER 1-0 ALS EINDSTAND EN DAT BETEKEND DAT ADO EEN BELANGRIJKE OVERWINNING BOEKT THUIS TEGEN SPARTA!
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 1-0 Sparta Rotterdam: 1-0 El Khayati (50′).
Gele kaarten: Meijers, Beugelsdijk (ADO Den Haag), Floranus (Sparta Rotterdam).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Manschot.
Toeschouwers: 9.641.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati, Bakker; Becker, Johnsen (Lorenzen, 82′), Falkenburg (Duplan, 72′).
Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit; Floranus, Marfelt, Dougall, Fischer; Chabot (Duarte, 76′), Mühren, Sanusi; Verhaar (Brogno, 71′), Ache (Volas, 79′), Goodwin.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *