Wilfried Kanon blijft bij ADO Den Haag!

De kogel is eindelijk door de kerk: Wilfried Kanon blijft speler van ADO Den Haag! De Ivoriaanse verdediger zette woensdag zijn handtekening onder een contract dat hem ook de komende vijf seizoenen aan onze club bindt.

De 24-jarige Kanon kwam in 2013 over van het Roemeense Corona Brasov, maar maakte begin 2014 pas zijn debuut in een wedstrijd tegen Feyenoord. Dat seizoen viel Kanon negen keer in. Na de zomerstop veroverde de Ivoriaan een basisplek. Met zijn goede spel verdiende hij een uitverkiezing voor de Afrika Cup van 2015. Die won Kanon ook met Ivoorkust. Blessures hielden hem vervolgens tot begin 2016 aan de kant. Maar vanaf dat moment was Kanon bijna onafgebroken een van de belangrijkste steunpilaren in de verdediging. In de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen Excelsior scoorde verdediger zijn eerste doelpunt. Tot nu toe speelde de Kanon 69 officiële wedstrijden in het groen-geel. Ook kwam hij al 20 keer uit voor het Ivoriaans elftal.
Kanon zelf is uiteraard erg blij dat hij bij ADO Den Haag blijft. “Ik heb het hier altijd erg naar mijn zin gehad en wilde daarom graag blijven. Het duurde lang voordat de deal rond kwam, maar ik heb er altijd vertrouwen in gehouden dat het goed zou komen. Gelukkig mocht ik de afgelopen weken met de groep meetrainen, dus ik ben topfit en klaar om het shirt van ADO Den Haag weer met trots te mogen dragen.”
Jeffrey van As, Manager Voetbalzaken, over het aanblijven van Kanon: “Dit is natuurlijk fantastisch nieuws. Iedereen binnen de club is blij dat we Wilfried voor ADO Den Haag hebben kunnen behouden. Hij speelt graag voor ADO Den Haag en dat heeft hij de afgelopen weken ook laten zien door zijn positieve houding bij de trainingen en Open Dag. Met Wilfried erbij hebben we achterin weer meer mogelijkheden. Hij bezit de no-nonsense mentaliteit die bij deze club hoort. Buiten zijn voetbalkwaliteiten is Wilfried ook als mens een fijne jongen om erbij te hebben.”
Hoofdtrainer Fons Groenendijk: “Ik ben blij dat de deal eindelijk rond is. Wilfried is voor het team heel erg belangrijk. Dat heeft hij de laatste maanden van het afgelopen seizoen wel bewezen. Mede door zijn spel hebben we een mooie eindsprint ingezet met als resultaat de elfde plaats. Met het aanblijven van Wilfried kunnen we verder bouwen aan een stevig fundament van het team.”
Bron en foto’s : adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *