Tom Beugelsdijk verkozen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017!

Wij zijn heel erg trots om te melden dat Tom Beugelsdijk maandagavond is verkozen tot ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017′! Hij kreeg deze mooie prijs uit handen van zijn moeder tijdens het Gala Voetballer van het Jaar.
Naast de trofee kreeg Beugelsdijk ook nog een cheque ter waarde van 50.000 euro, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij. De helft van dit bedrag wordt door de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij ingezet om inwoners binnen de regio Haaglanden meer in beweging te krijgen. De andere helft doneert Beugelsdijk onder andere aan de goede doelen het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag en de Haagse Hoed, onderdeel van de Daniel den Hoed Stichting, voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.
Beugelsdijk vond het een hele eer dat hij zich nu Maatschappelijk Speler van de Eredivisie mag noemen. “Ik ben er trots op dat ik deze mooie prijs heb mogen ontvangen. Speciaal omdat ik hem uitgereikt heb gekregen van mijn moeder, die zoveel voor mij heeft betekend en nog altijd doet. Ik voel mij vereerd dat zoveel mensen hun stem op mij hebben uitgebracht. Ik ben altijd van mening geweest dat alles wat ik doe naast het voetbal op maatschappelijk gebied heel normaal is. Ik voel dat het door de betrokkenen gewaardeerd wordt en nu word ik gewaardeerd met deze prijs. Een beetje onwerkelijk, maar echt heel mooi!”
De prijs voor ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie‘ wordt jaarlijks door de Eredivisie en VriendenLoterij uitgereikt aan een speler die zich op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij. Ook Sergio Padt (FC Groningen) en Morten Thorsby (sc Heerenveen) waren genomineerd.
Met de prijs willen de Eredivisie en VriendenLoterij het maatschappelijk belang van het voetbal onderstrepen. Eerder zijn Giovanni van Bronckhorst (2011), Tim Gilissen (2012), Siem de Jong (2013), Deniz Türüç (2014), Jeroen Zoet (2015) en Nathan Rutjes (2016) uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie.

Directe link:

1 reactie op Tom Beugelsdijk verkozen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *