Ricardo Kishna op huurbasis terug naar ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft een voormalig jeugdspeler weer teruggehaald. Ricardo Kishna (22), die tussen 2001 en 2010 al in de jeugdopleiding speelde, wordt voor één seizoen gehuurd van Lazio Roma.

“Omdat het een oud-ADO speler is en ook nog eens een Hagenaar volg je Ricardo natuurlijk wel, maar niet met het idee om hem toe te voegen aan de selectie van ADO Den Haag“, vertelt Manager Voetbalzaken Jeffrey van As. “Daar ga je pas over nadenken als het ineens tot de mogelijkheden behoort. Omdat we zeker weten dat Ricardo ons sterker gaat maken, willen we dat graag. En dat Ricardo zelf graag wil spelen in Den Haag helpt natuurlijk ook. Dit is een absolute win/win situatie.”
Kishna werd geboren in Den Haag en zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij VUC. De buitenspeler werd in 2001 opgenomen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Na negen jaar vertrok Kishna naar Ajax. Daar maakte hij op 17 januari 2014 zijn debuut in het betaalde voetbal bij Jong Ajax in een wedstrijd tegen FC Emmen. Ruim een maand later debuteerde Kishna ook in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Hij zou bij Ajax uiteindelijk 34 Eredivisiewedstrijden (zes goals) spelen, voordat de aanvaller in 2015 naar Lazio Roma vertrok. In twee seizoenen lukte het Kishna, mede door blessureleed, om slechts zestien competitieduels in actie te komen voor de Italiaanse ploeg (ook vier Champions League-wedstrijden). Daarop werd de aanvaller vorig seizoen een half jaar gehuurd door Lille (13 officiële wedstrijden). Kishna speelde ook voor een aantal vertegenwoordigende teams. Zo kwam hij tien keer in actie voor Jong Oranje.
Bron: adodenhaag.nl
Foto: adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *