Discutabele beslissingen scheidsrechter Makkelie beslissen AZ – ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft ook in de tweede wedstrijd van het seizoen geen punt(en) weten te pakken.
In een wedstrijd waarin de dubieuze beslissingen van de arbitrage een cruciale rol speelden was de thuisploeg AZ met 2-0 te sterk voor de Haagse trots.
ADO Den Haag begint goed aan de wedstrijd want in de eerste 25 minuten zijn er goeie kansen voor Bjørn Johnsen, Melvyn Lorenzen en Tom Beugelsdijk maar alle drie de pogingen worden van de lijn gehaald.
Maar na 28 minuten voetballen kantelde de wedstrijd volledig, na een hoekschop voor de thuisclub is het Wilfried Kanon die volgends scheidsrechter Danny Makkelie, Ron Vlaar naar de grond trekt en (na een al eerdere discutabele gele kaart) met een tweede gele kaart het veld mag verlaten.
Ook was het een strafschop voor AZ die vervolgens werd benut door Wout Weghorst. Daarna was het eigenlijk een gelopen koers. AZ kreeg nog kansen via Levi Garcia en Joris van Overheem maar uiteindelijk is het Guus Til die in de 70ste minuut uit een hoekschop (die door de assistent scheidsrechter als achterbal werd gegeven) de 2-0 eindstand op het scorebord zetten. Is ADO na de rode kaart dan helemaal niet meer gevaarlijk geweest?
Jawel, de laatste 10 minuten zijn Danny Bakker en de ingevallen Édouard Duplan nog dicht bij een doelpunt. Maar verder kwam ADO Den Haag niet. AZ – ADO, 2-0. En volgende week neemt de ploeg van Alfons Groenendijk het in eigen huis op tegen SC Heerenveen in de jacht naar de eerste punten van seizoen 2017-2018.
Karakteristiek:
Scoreverloop AZ 2-0 ADO Den Haag: 1-0 Weghorst (29′, penalty), 2-0 Til (70′).
Gele kaarten: Weghorst, Garcia (AZ), Meijers (ADO Den Haag).
Rode kaarten: Kanon (ADO Den Haag, 28′, 2x geel).
Scheidsrechter: Danny Makkelie.
Toeschouwers: 12.749.
Opstellingen:
Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Ouwejan; Til, Vejinovic (Seuntjes, 76′), Van Overeem (Friday, 74′); Jahanbakhsh, Weghorst, Dos Santos (Garcia, 65′).
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Gorter, Immers, Bakker; Becker (Duplan, 81′), Johnsen (Ladan, 83′), Lorenzen (Hooi, 57′).
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

1 reactie op Discutabele beslissingen scheidsrechter Makkelie beslissen AZ – ADO Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *