Dennis van der Heijden bezorgt ADO Den Haag oefenzege op S.J.C.

Dankzij twee goals van Dennis van der Heijden heeft ADO Den Haag dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser S.J.C. gewonnen.

Bij rust stond het nog 0-0. De amateurs uit Noordwijk, onder leiding van oud ADO Den Haag-speler Sjaak Polak, verweerden zich kranig, maar moesten in het tweede bedrijf toch hun meerdere erkennen in de Haagse profs.
ADO Den Haag bestond uit een mix van reservespelers van het eerste team en wat spelers uit het beloftenelftal. Geen Fons Groenendijk op de bank. Assistenten Edwin de Graaf en Dirk Heesen namen voor één keer de honneurs waar.
Zoals verwacht was ADO Den Haag verreweg de betere ploeg in de eerste helft. Maar echte uitgespeelde kansen wist het slechts spaarzaam te creëren. Na negen minuten kreeg Van der Heijden misschien wel de beste kans. Hij mikte op de lat uit een voorzet van Elson Hooi. In de laatste minuut was Robin Polley dichtbij een treffer, maar hij vond na een mooie rush op links keeper Kevin Schelvis op zijn weg. Tussendoor waren er nog wat kleine mogelijkheden voor onder meer Hooi en Dean Guezen, zonder succes. SJC mocht zelfs een keer aan een goal ruiken, maar een rollertje van Jeroen Dedel ging net naast. Met een 0-0 stand zochten beide teams de kleedkamers op.


Na de pauze duurde het maar drie minuten voordat de bal eindelijk in het net lag voor ADO Den Haag. Uit een voorzet van links kopte Van der Heijden binnen. Hij kreeg niet lang daarna ook de kans op 2-0, maar de keeper bracht redding.
Er brak na een uur een fase aan dat SJC wat meer van zich afbeet. Dat resulteerde in een paar goede mogelijkheden, waarvan die van Raymond van Heijningen (redding Tim Coremans met de benen) de beste was.

In het Haagse Kwartiertje maakte ADO Den Haag aan de illusies van SJC een einde. Na een strakke voorzet van Thijmen Goppel tikte Van der Heijden zijn tweede van de avond binnen. Daar zou het bij blijven: 2-0.
Karakteristiek
ADO Den Haag – S.J.C.         2-0 (0-0)
Scoreverloop: 48. Van der Heijden 1-0, 76. Van der Heijden 2-0
Scheidsrechter: Mark Langedoen
Opstelling ADO Den Haag: Coremans; David, Meißner, Pinas (62. N. Kuipers), B. Kuipers (72. Anez); Asmelash, Guezen (46. Roffelsen), Van Huffel (46. Goppel); Hooi, Van der Heijden, Polley (46. Timmermans)

Auteur: Joey Gardien

Foto’s : Alberto

Bron : adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *