Amatkarijo bezorgt ADO Den Haag 2 zege in eerste wedstrijd nieuwe seizoen

Dankzij drie treffers van Chovanie Amatkarijo is het tweede team van ADO Den Haag uitstekend aan het seizoen begonnen in de reservecompetitie A. De formatie van de nieuwe trainer Virgilio Teixeira verschalkte in het eigen Cars Jeans Stadion N.E.C. Nijmegen 2 met 3-0.


De bezoekers kregen direct na de aftrap al een aardige kans. Een schot van Steven Smulder ging slechts een halve meter over. Die mogelijkheid leidde een fase is dat NEC de meeste dreigende ploeg was. Met name via voorzetten en corners zorgde de formatie van trainer Ron de Groot voor gevaar. Keeper Delano Kloos werd alleen nauwelijks op de proef gesteld. ADO Den Haag kwam maar moeilijk onder de druk van NEC uit. Helemaal omdat spits Delano Ladan voorin in zijn eentje weinig kon uitrichten.


In de slotfase van de eerste helft lukte het ADO Den Haag wat meer om het vijandelijke doel op te zoeken. En met succes. In de 38e minuut leverde rechtsback Thijmen Goppel een strakke voorzet af op Amatkarijo, die goed voor zijn man kwam en bij de eerste paal keihard tegen de touwen schoot. Vlak voor rust had het zelfs 2-0 kunnen worden, maar ADO Den Haag speelde een counter niet goed uit.


De achterstand was voor NEC niet onoverkomelijk. Het trok daarom al snel in de tweede helft ten aanval. In de 47e minuut was Ragnar Oratmangoed dichtbij de aansluitingstreffer, maar Kloos lette goed op. Doordat NEC meer naar voren speelde, kwam er ruimte voor ADO Den Haag. Daar profiteerde het optimaal van. Na een prachtige steekpass van Dean Guezen kon Amatkarijo alleen op de keeper aflopen, hem omspelen en in een leeg doel de 2-0 maken.


Met een uur op de klok gooide Amatkarijo het duel in het slot met zijn derde van de avond. Daarbij kreeg hij wel de nodige hulp van doelman Maarten Paes, die over een terugspeelbal heen maaide. Zo kon de buitenspeler eenvoudig binnentikken: 3-0. NEC probeerde het nog wel, kreeg zelfs een paar aardige kansen, maar succes leverde het niet op. Een prima begin van het nieuwe seizoen voor de mannen van Teixeira.


Het duurt nog meer dan een maand voordat het tweede team van ADO Den Haag weer in actie komt. Dat gebeurt pas op maandag 25 september. Dat komt onder meer vanwege een vrije speelweek en de interlands. Die dag reizen de beloften af naar Breda voor de confrontatie met NAC. Aftrap om 18.30 uur.
Karakteristiek
ADO Den Haag 2 – N.E.C. Nijmegen 2      3-0 (1-0)
Scoreverloop: 38. Amatkarijo 1-0, 53. Amatkarijo 2-0, 60. Amatkarijo 3-0
Opstelling ADO Den Haag: Kloos; Goppel, Smith, Pinas, Anez; Asmelash, Guezen (72. Van Huffel), Roffelsen; Amatkarijo, Ladan, Cil (77. Polley)
Opstelling N.E.C. Nijmegen: Paes; Achahbar, Alberto, Den Heijer, Sturing, Hoogeveld, Oratmangoen, Potjes, Smulders, Owobowale, El Haddouti

Auteur: Joey Gardien
Foto’s : Alberto

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *