ADO Den Haag haalt met Indy Groothuizen gewenste keeper binnen

ADO Den Haag is erin geslaagd op de slotdag van de transferperiode nog een keeper aan te trekken. Indy Groothuizen (21) komt over van Ajax en tekent een contract voor twee jaar in Den Haag.

In 2008 kwam Groothuizen bij de jeugdopleiding van Ajax. Na verschillende elftallen te hebben doorlopen, werd hij tijdens het seizoen 2014/2015 een aantal keer toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax, dat in de Jupiler League speelde. Op 8 december 2014 maakte Groothuizen zijn debuut in het betaalde voetbal als invaller tegen RKC Waalwijk. Dat seizoen kwam de Alkmaarder tot vier optredens. Een jaar later stond de doelman tien keer onder de lat. Vorig seizoen werd Groothuizen verhuurd aan het Deense Nordsjælland. In de hoogste divisie in Denemarken speelde hij twaalf wedstrijden. Groothuizen heeft ook 18 interlands op zijn naam bij verschillende Nederlandse jeugdelftallen.

Naast Robert Zwinkels en Tim Coremans wilde wij graag nog een keeper toevoegen aan de selectie”, vertelt Manager Voetbalzaken Jeffrey van As. “Daarbij viel ons oog op Indy. Een talentvolle doelman met veel potentie. Hij is niet voor niets jeugdinternational geweest. Ook in de Deense competitie heeft hij zich afgelopen seizoen uitstekend staande gehouden. Inclusief het beloftenelftal hebben wij nu de beschikking over vijf goede keepers. Precies zoals wij wensten.”

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *