Elson Hooi nieuwe aanwinst ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft een nieuwe speler aan de selectie toegevoegd. Aanvaller Elson Hooi (25) tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen, als hij de medische keuring doorstaat.
De international van Curaçao komt transfervrij over van het Deense Vendsyssel FF.
Hooi kwam in de jeugd onder meer uit voor NAC Breda, waar hij in 2012 ook zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Na tweeëneenhalf seizoen en 62 optredens in de Eredivisie (acht goals) werd de buitenspeler verhuurd aan het Deense Viborg, de club waar ook Donny Gorter speelde. Na een half jaar keerde Hooi terug bij NAC om begin 2016 verhuurd te worden aan FC Volendam. Aan het begin van vorig seizoen ging de in Willemstand geboren speler zijn geluk beproeven bij Ermis Aradippou op Cyprus. De laatste maanden van afgelopen jaargang kwam Hooi dus uit voor Vendsyssel FF.
Sinds 2015 is Hooi international van Curaçao. Met dat land won hij eind juni de Caribbean Cup door Jamaica in de finale met 2-1 te verslaan. Hij scoorde in die eindstrijd beide goals. Door deze prijs te pakken mocht Hooi met Curaçao deze maand meedoen aan de Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika. Na drie nederlagen werd Curaçao in de poulefase uitgeschakeld.
Jeffrey van As: “Ik ken Elson nog uit de tijd dat ik technisch directeur was bij NAC. Daar was ik altijd gecharmeerd van hem. Hij is een speler die voorin op meerdere posities uit de voeten kan. Elson kan ook zijn doelpunten meepikken, zoals hij bewees tijdens de Caribbean Cup. Ik ben Elson altijd blijven volgen, ook tijdens zijn buitenlandse avonturen. Hij kan voor ADO Den Haag zeker een meerwaarde zijn.”
Hooi over hoe zijn overstap naar ADO Den Haag tot stand kwam: “Dat gebeurde via Jeffrey van As, die ik al kende uit mijn NAC-periode. We hadden al een tijdje contact gehad en nu sta ik hier. ADO Den Haag is een hele leuke club met een mooi stadion. Ik sta te popelen om te beginnen. En ik ben topfit, want ik heb afgelopen tijd veel gespeeld met nationale ploeg.”
bron en foto :adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *