ADOjournaal met Lex Immers (THE STORK) terug op het oude nest

Vandaag bleek maar weer eens dat dromen geen bedrog hoeven zijn. Jarenlang droomde ADO Den Haag van een terugkeer van Lex Immers naar Den Haag en de middenvelder zelf wilde ook graag het geel-groen ooit nog eens aantrekken. Die droom is uitgekomen. Immers is weer speler van ADO Den Haag. Hij tekent een contract voor twee seizoenen. Hij gaat met nummer 10 spelen.

Immers debuteerde in 2007 in het betaalde voetbal als speler van ADO Den Haag. Dat gebeurde in een uitwedstrijd tegen RKC, waar hij inviel voor Yuri Cornelisse. Immers werd al snel een vaste waarde en dwong met de club promotie af naar de Eredivisie. Met name in het seizoen 2010/2011 steeg de inmiddels 31-jarige voetballer met ADO Den Haag tot grote hoogte.

De Hagenaar speelde alle wedstrijden, trof tien maal doel in de Eredivisie en bereikte Europees voetbal na bloedstollende play-offs tegen FC Groningen. In Europa was Immers belangrijk door tegen Tauras twee keer te scoren. Het avontuur eindigde een ronde later tegen Omonia Nicosia. In 2012 vertrok Immers naar Feyenoord, waar hij uiteindelijk 3,5 seizoen zou spelen. Via Cardiff City belandde Immers in januari bij Club Brugge. Daar liet hij vorige maand zijn contract ontbinden. Nu is Lex weer ’thuis’.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As: “Met Lex halen we een uitstekende voetballer in huis. Ook als mens past Lex natuurlijk perfect bij deze club. Hij bezit de mentaliteit die bij ADO Den Haag hoort; passie, strijd en Haagse bluf. Supporters waarderen dat zeer in hem. Lex heeft de afgelopen jaren heel veel ervaring opgedaan, die bij ons absoluut van pas zal komen. Bijkomend voordeel is dat Lex de club al goed kent. En hij is uiteraard een geweldig uithangbord voor ADO Den Haag. We kijken uit naar twee mooie jaren.”

Immers over zijn terugkeer: “Het is altijd droom geweest weer terug te keren bij ADO Den Haag. Het was wel eerder dan verwacht, maar ik ben er niet minder blij om. Toen ADO Den Haag bij mij aanklopte, hoefde ik niet lang na te denken. Ik hoop dat mijn komst een boost geeft aan de hele club. En ook richting eventuele nieuwe spelers. Ik wil, net als in mijn vorige periode, weer veel mooie momenten gaan beleven.”

Tekst : adodenhaag.nl

foto : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *