ADO Den Haag wint met 2-4 van Halsteren

De eerste twee oefenwedstrijden leverden voor ADO Den Haag een grote zege op. In het derde oefenduel tegen RKSV Halsteren ging het zaterdagavond iets minder makkelijk. Maar de ploeg van coach Fons Groenendijk won wel met 2-4. De Haagse goals kwamen van Donny Gorter, Sheraldo Becker, Thomas Meißner en een eigen doelpunt.

Groenendijk kon tegen Halsteren geen beroep doen op Edouard Duplan en Trevor David. Beiden werden uit voorzorg aan de kant gehouden. De Fransman had wat knieklachten. David kampte met liesklachten. Na interlandverplichtingen zaten Ernestas Setkus en Tyronne Ebuehi weer op de bank. Zijn vielen in de tweede helft in. Ook de kersverse aankoop Bas Kuipers zat voor het eerst bij de selectie. Hij maakte in het tweede bedrijf direct zijn eerste speelminuten.

Vlak voor de wedstrijd werd iedereen opgeschrikt door het nieuws dat Ajax-speler Abdelhak Nouri was ingestort tijdens een oefenwedstrijd. De spelers en staf waren daar flink door aangeslagen. Groenendijk werkte nog met Nouri in de tijd dat hij trainer was bij Ajax. Desalniettemin moest er ‘gewoon’ gevoetbald worden in Brabant.

Na tien minuten lag de bal al in het net van Halsteren. Via een van richting veranderd schot maakte Becker de openingstreffer. Later kwam de goal op naam van Roycel James. In de zeventiende minuut was de buitenspeler weer dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet werd in de korte hoek gepakt.

Pas na een half uur spelen wist ADO Den Haag de score uit te breiden. Ludcinio Marengo werd in de ‘zestien’ onderuit gehaald: penalty. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Gorter. Vier minuten later zat de derde Haagse treffer er al in. Weer uit een standaardsituatie. Uit een vrije trap maakte Becker zijn tweede van de avond. De ploegen gingen niet met een 0-3 stand rusten, want vlak voor de pauze kreeg Halsteren een strafschop na een overtreding van Meißner. Thomas van der Spek benutte die feilloos.

In de tweede helft gebeurde er niet veel meer. ADO Den Haag creëerde nauwelijks kansen. Halsteren kreeg er in de slotfase nog wel één, maar Setkus hoefde uiteindelijk niet in actie te komen. In de 90e minuut werd er toch nog gescoord. Meißner bracht de stand op 1-4. Dat leek de einduitslag te worden, maar Abdoe Abdendi deed nog iets terug: 2-4. Vlak daarna werd er afgefloten.

Vanaf aanstaande maandag belegt ADO Den Haag een trainingskamp in Zeeland. Daar speelt het drie oefenwedstrijden. Op maandag tegen Serooskerke, op woensdag tegen Bruse Boys en op vrijdag tegen het Zeeuws elftal.

Karakteristiek

RKSV Halsteren – ADO Den Haag    2–4 (1-3)

Scoreverloop: 10. James (e.d.) 0-1, 29. Gorter (pen.) 0-2, 33. Becker 0-3, 45. Van der Spek (pen.) 1-3, 90. Meißner 1-4, 90. Abdendi 2-4

Opstelling ADO Den Haag eerste helft: Zwinkels (46. Setkus); Göppel (67. Ebuehi), Meißner, N. Kuipers (46. Beugelsdijk), Meijers (67. B. Kuipers); Bakker (46. Van Kins), Immers (46. Haddachi), Gorter (46. Asmelash); Becker (67. Amatkarijo), Van der Heijden (46. Ladan), Marengo (67. Cil)

 

Auteur: Joey Gardien

Bron : adodenhaag.nl

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *