ADO Den Haag klopt De Graafschap met 1-0 dankzij wederom Bakker

Ook de tweede oefenwedstrijd in eigen huis heeft een 1-0 overwinning voor ADO Den Haag opgeleverd. Net als dinsdag tegen MVV was Danny Bakker de matchwinner. Zijn rake vrije trap zorgde ervoor dat de formatie van trainer Fons Groenendijk ongeslagen bleef tijdens deze voorbereiding.
Tegen De Graafschap kon Groenendijk niet beschikken over Nick Kuipers en Lex Immers. De verdediger had last van zijn lies. Immers ondervond hinder van een lichte enkelblessure. Door de absentie van Immers kon Elson Hooi op het middenveld zijn officieuze debuut maken in het groen-geel. Voor de rest geen verrassingen in de basiself.
In de eerste helft gebeurde er weinig opwindends. ADO Den Haag was in de beginfase wel beter, maar wist nauwelijks gevaar te stichten. De beste mogelijkheid was nog voor Edouard Duplan, die vanaf een meter of twintig een paar centimeter over schoot. Naarmate de rust naderde, werd De Graafschap water beter. Die Superboeren konden Robert Zwinkels niet aan het werk zetten. Ruststand 0-0.
De Graafschap was in de tweede helft de ploeg met de beste kansen. Zo waren Daryl van Mieghem, Myenty Abena en Mark Diemers bijna succesvol. De bal viel er uiteindelijk in aan de andere kant. Dat gebeurde via een vrije trap. Bakker maakte het doelpunt. Daarna kreeg De Graafschap nog wat mogelijkheden, maar de bal wilde er niet in. In de slotminuut had Ludcinio Marengo nog moeten scoren. Hij omspeelde de keeper. Een verdediger verhinderde echter dat de invaller tot scoren kwam. Zo bleef het bij 1-0 dankzij de vrije trap van Bakker.
De volgende oefenwedstrijd wordt volgende week zaterdag gespeeld in China. Daar neemt ADO Den Haag het op tegen Beijing Enterprises. Op zaterdag 5 augustus vindt het laatste oefenduel plaats. Om 14.30 uur is Excelsior de tegenstander in Den Haag.
Karakteristiek
ADO Den Haag – De Graafschap 1–0 (0-0)
Scoreverloop: 58. Bakker 1-0
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; David, Meißner, B. Kuipers (68. Smith), Meijers; Bakker (68. Asmelash), Hooi (68. Van Kins), Gorter (68. Van Huffel); Becker (68. Amatkarijo), Van der Heijden (68. Ladan), Duplan (46. Marengo)

Auteur: Joey Gardien
Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *