Frans Danen nieuwe Hoofd Jeugdopleiding ADO Den Haag

Frans Danen is de opvolger van Rob Meppelink als Hoofd Jeugdopleiding bij ADO Den Haag. De Hagenaar (50) treedt per 1 juli in dienst van de club. Danen heeft een contract voor drie seizoenen getekend.

Danen is geen onbekende bij ADO Den Haag. Van 1985 tot 1993 was hij als aanvaller een vaste waarde bij, toen nog, FC Den Haag. Met de club promoveerde hij twee keer naar de Eredivisie. In 1987 bereikte Danen met FC Den Haag de finale van de KNVB Beker. Daarin bleek Ajax met 4-2 te sterk. In acht seizoenen kwam Danen tot 228 officiële wedstrijden, waarin hij 45 keer scoorde. Daarna speelde de aanvaller nog twee seizoenen voor FC Eindhoven. Na zijn voetbalcarrière werd Danen (jeugd)trainer. Zo had hij aan begin van deze eeuw de A1 van ADO Den Haag onder zijn hoede. Ook was Danen is twee periodes hoofdtrainer bij Quick, waar hij ook drie jaar de functie van Hoofd Jeugdopleiding vervulde. Hij is op dit moment nog hoofdtrainer bij FC ’s-Gravenzande.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As over de aanstelling van Danen: “Met Danen halen we iemand binnen die de club kent, wat voor ons erg belangrijk is. Danen past goed in ons profiel. Hij is een rustige persoonlijkheid, die met zijn ervaring kan bijdragen aan het grootste doel: jeugdspelers afleveren voor het eerste elftal. Danen kan de basis die Rob Meppelink heeft gelegd voor onze jeugdopleiding verder uitbouwen.”

Danen: “Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ik vind het leuk om met de jeugd aan de slag te kunnen gaan bij de club waar mijn hart ligt. Ik heb hier in mijn vorige periodes een geweldige tijd gekend. De komende drie jaar gaan we alles in het werk stellen om nog meer jeugdspelers te laten doorstromen naar de hoofdmacht van ADO Den Haag.”

Bron : adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *