ADO Den Haag sluit seizoen goed af thuis tegen Excelsior

ADO Den Haag heeft het seizoen op een goeie manier afgesloten. In het eigen Kyocera stadion was de Haagse trots met 4-1 te sterk voor Excelsior.

ADO Den Haag met Tom Beugelsdijk in de basis in plaats van de gepasseerde Thomas Meissner begint goed, want al na 8 minuten is het Sheraldo Becker die een steekbal over rechts van Dion Malone weet af te ronden, en dus ADO op een vroege 1-0 voorsprong. Is Excelsior dan overdonderd?

Dat valt opzich wel mee want een kleine 12 minuten later is het Jeffrey Fortes die de gelijkmaker binnentikt. Maar ADO laat er uiteraard geen gras over groeien en heeft al snel een andwoordt klaar. 5 minuten na de 1-1 is het Tyronne Ebuehi die de bal perfect op het hoofd van Mike Havenaar weet te krijgen en de Japanse spits kopt zijn 9de Eredivisie doelpunt van het seizoen binnen.

En de wedstrijd is een kleine 8 minuten later ook beslist als Nasser el Khayati de bal ontvangt van Dion Malone. El Khayati kapt vervolgens met rechts 2 man uit en schiet met links de 3-1 binnen.

Gebeurt er de 2de helft niks dan? Jawel, want het is Wilfried Kanon die 25 minuten voor tijd nog de 4-1 binnentikt.

En invaller Randy Wolters die nog wat mogelijkheden krijg maar daar blijft het bij. ADO Den Haag sluit het seizoen op een goeie manier af door met 4-1 te winnen van Excelsior.

Karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag 4-1 Excelsior: 8′ 1-0 Becker, 20′ 1-1 Fortes, 25′ 2-1 Havenaar, 33′ 3-1 El Khayati, 65′ 4-1 Kanon.

Gele kaarten: n.v.t.

Rode kaarten: n.v.t.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Toeschouwers: 13.257.

Opstellingen:

Opstelling: ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Malone, El Khayati, Bakker; Becker (67′ Schaken), Havenaar, Duplan (67′ Wolters).

Opstelling Excelsior: Hahn; Karami, Drost, Mattheij, Massop; Fortes, Koolwijk (55′ Bruins), Fredy; Elbers (70′ Ondaan), Van Duinen en Hasselbaink.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *