ADO Den Haag onderuit op bezoek bij Heracles

ADO Den Haag heeft het uit duel tegen Heracles Almelo niet naar zich toe weten te trekken. Op bezoek in het Polman stadion was de thuisploeg met 4-0 te sterk.

De wedstrijd is meteen een open wedstrijd met grote kansen voor beide ploegen. Tot in de 5de minuut Heracles speler Reuven Niemeijer de bal achter Robert Zwinkels weet te krijgen en daarmee dus voor de 1-0 tekent gaat het hard in het Polman stadion in Almelo.

7 minuten later is het weer Niemeijer die ditmaal de 2-0 op het scorebord schiet en even later is het ook nog Samuel Armenteros die de paal raakt. Maar heel veel meer betekend de eerste helft niet.

In de 2de helft besluit trainer Groenendijk: Wolters, Gorter en Fernandez in de ploeg te brengen en daarmee krijgt ADO wel iets meer grip. Tot in de 71ste minuut Samuel Armenteros na een handsbal zo op het Haagse doel af kan lopen en vervolgens de 3-0 binnenschiet. Toen was het wel afgelopen met het sprankeltje hoop van de geel groene trots.

Doet ADO dan helemaal niks terug? Jawel, Donny Gorter en Guyon Fernandez zijn dicht bij een doelpunt maar meer ook niet. In de 96ste minuut is het de naar Vitesse verrekkende Heracles aanvoerder Thomas Bruns die nog 4-0 binnenschiet en daarmee is het wel klaar.

ADO Den Haag verliest in Almelo, en dat betekend dat ze na het thuisduel tegen Excelsior volgende week lekker op vakantie kunnen want ADO is al veilig. En verder valt er ook niks meer te halen.

Karakteristiek:

Scoreverloop Heracles Almelo 4-0 ADO Den Haag:  1-0 Niemeijer, 2-0 Niemeijer, 3-0 Armenteros, 4-0 Bruns.

Gele kaarten: Thomas Meissner (ADO Den Haag).

Rode kaarten: n.v.t.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Toeschouwers: 11.733.

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Meissner (73. Gorter), Kanon, Meijers; Malone, El Khayati (72. Fernandez), Bakker; Becker, Havenaar, Duplan (46. Wolters).

Opstelling Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens (46. Fledderus); Niemeijer (84. Navrátil), Pelupessy, Bruns; Kuwas (64. Darri), Armenteros, Peterson.

Tekst: Thomas Eblé.
Foto’s Alberto.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *