ADO Den Haag weer punt rijker na thuisduel tegen PSV

ADO Den Haag is door een gelijkspel in eigen huis weer een punt rijker. Op de avond waarop bekend werd gemaakt dat de hoofdsponsor Basic Fit het contract weer 1 jaar heeft verlengt wist de Haagse trots met 1-1 gelijk te spelen tegen regenend landskampioen PSV.

Bij ADO Den Haag 1 wijzigingen in de opstelling ten opzichte van vorige week tegen FC Groningen. Danny Bakker is er niet bij, was niet helemaal fit, hij wordt vervangen door Donny Gorter.

En bij de bezoekers uit Eindhoven 4 wijzigingen maar liefst tegenover de opstelling van vorige week tegen Willem II: Luuk de Jong is gepasseerd voor hem speelt Jürgen Locadia, Jetro Willems is geblesseerd die wordt vervangen door Joshua Brenet, en ook Siem de Jong en Hector Moreno hebben weer een basisplaats zij vervangen Bart Ramselaar en Daniel Schwaab.

Beide ploegen willen de goeie resultaten van vorige week een goed vervolg geven en het begin is goed van de bezoekers. Na 7 minuten voetballen, is er een goeie aanval en dan is het Jürgen Locadia die de bal binnen het 16 meter gebied breed legt op Davy Pröpper, en hij schiet de bal achter de Haagse doelman Robert Zwinkels, en zo hebben de bezoekers een vliegende start. Na 36 minuten spelen dan is het Sheraldo Becker over de rechter kant, Becker geeft met links een voorzet op het hoofd van Mike Havenaar alleen de Japanse spits kopt de bal net naast, en dus is het gevaar geweken.

De 2de helft dan ADO komt goed uit de kleedkamer, na 5 minuten is het Sheraldo Becker weer op rechts die de bal pan klaar oo het hoofd van Mike Havenaar legt. En dit keer kopt Mike Havenaar de bal wel achter PSV doelman Jeroen Zoet, alleen staat Mike Havenaar op het moment dat Sheraldo Becker de voorzet geeft in buitenspel positie en dus wordt de goal geannuleerd. Nog is 4 minuten later dan is het opnieuw Sheraldo Becker, de man in vorm bij ADO, dit keer legt die hem zo voor de voeten van Mike Havenaar, alleen Havenaar raakt de bal niet goed en dus wordt het een rolletje in de handen van Jeroen Zoet. Nog altijd 0-1 dus. Vervolgens breekt er weer een fase aan waarin PSV de grip weer een beetje op het duel krijgt, Pröpper en Santiago Arias zijn ook dicht bij 2-0 maar die weten ze niet te maken en dan is het ADO dat besluit alles of niets te gaan spelen.

Trainer Groendijk brengt onder andere Randy Wolters, Guyon Fernandez en Ruben Schaken voor Sheraldo Becker, Donny Gorter en Édouard Duplan. 5 minuten voor tijd een corner van Ruben Schaken, maar die wordt weggekopt en beland op randje 16 meter gebied voor de voeten van Aaron Meijers, Meijers haalt uit op de vuisten van Jeroen Zoet MAAR DIE BAL BELAND VIA JEROEN ZOET OP HET HOOFD VAN MIKE HAVENAAR EN HIJ KOPT DAN 3 MINUTEN VOOR TIJD DE 1-1 BINNEN! MIKE HAVENAAR DE JAPANSE SPITS, WERD HEEL VEEL BEKRITISEERD DE EERSTE SEIZOENSHELFT MAAR HIER KOPT HIJ MET ZIJN 8STE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN ADO DEN HAAG NAAR EEN SUPER KNAP PUNT THUIS TEGEN PSV!!!

Karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag 1-1 PSV: 7′ 0-1 Pröpper, 87′ 1-1 Havenaar.

Gele kaarten: Gastón Pereiro (PSV), Thomas Meissner (ADO Den Haag).

Rode kaarten: n.v.t.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Toeschouwers: 13.094.

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Meissner, Kanon, Meijers; Malone, El Khayati, Gorter (82. Fernandez); Becker (87. Wolters), Havenaar, Duplan (78. Schaken).

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Isimat-Mirin, Moreno, Brenet; Pröpper, Guardado, Siem de Jong (78. Ramselaar); Van Ginkel, Locadia (89. Bergwijn), Pereiro (69. Luuk de Jong).

En als ADO Den Haag volgende week op bezoek bij directe concurrent Sparta weet te winnen, is de ploeg definitief gehandhaafd want dan is het gat 7 punten met nog 6 punten te halen. Kortom: we kunnen ons gaan opmaken voor de grande finale, Sparta – ADO Den Haag! En voor wie nog geen kaartje heb en er zeker bij wil zijn, kaarten zijn te koop via: http://adodenhaag.nl/tickets/kaartverkoop/wedstrijden/ticketinfo?id=343:sparta-rotterdam-ado-den-haag-343 koop snel want op is op!

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *