ADO Den Haag verslaat Willem II en doet uitstekende zaken op ranglijst

Het was in de slotfase billen knijpen, maar het is ADO Den Haag wel gelukt de uitwedstrijd tegen Willem II te winnen. Door goals van Nasser El Khayati en Mike Havenaar reisden de mannen van coach Fons Groenendijk met drie punten terug naar Den Haag: 1-2. Willem II maakte via Obbi Oulare nog de 1-1, maar Havenaar schonk zijn ploeg de hele belangrijke zege, aangezien alle concurrenten tegen degradatie verloren.

Willem II schoot als beste uit de startblokken in eigen huis. In het eerste kwartier kregen de Tilburgers drie aardige mogelijkheden om tot scoren te komen. Erik Falkenburg mikte over uit een lastige hoek, Oulare kopte vrijstaand net naast uit een corner en Guus Joppen schoot een meter langs het doel van Robert Zwinkels. In de zestiende minuut deed ADO Den Haag voor het eerst van zich spreken. Een poging van afstand van Sheraldo Becker werd stijlvol verijdeld door Kostas Lamprou.

Na 21 minuten nam ADO Den Haag een voorsprong in het aantrekkelijke duel. Op ‘randje 16’ passeerde El Khayati een tegenstander en daarna zorgde hij met een geplaatste bal voor de openingstreffer. Heel lang konden de Hagenaars niet genieten van de 0-1. In de 25e minuut greep Zwinkels over een voorzet van Pele van Anholt heen. Daardoor kon Oulare simpel binnentikken bij de tweede paal.

ADO Den Haag was niet ontdaan van de snelle gelijkmaker. Het bleef de aanval zoeken en zette de defensie van Willem II goed onder druk. Dat had ook het gewenste effect. Een paar minuten voor rust bediende Duplan Havenaar. De spits draaide knap weg bij een verdediger en vond de korte hoek achter Lamprou: 1-2. De zesde seizoenstreffer van Havenaar. Met die stand zochten beide teams de kleedkamers op.

Het hoge tempo uit de eerste helft werd in het tweede bedrijf niet meer gehaald. Desalniettemin bleef het een leuke wedstrijd om te zien. ADO Den Haag ging wat meer gedoseerd aanvallen, maar zodra het een mogelijkheid zag werd het ook goed gevaarlijk. Zo waren er knappe doelpogingen van El Khayati en Havenaar. Zij konden echter niet het net vinden. Namens Willem II was Falkenburg de speler die een paar keer in de buurt van een doelpunt kwam. Ook hij zonder succes. In de slotfase ging Willem II heel nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die leek er in de 85e minuut te komen door Elmo Lieftink, maar Zwinkels had een fantastische reflex in huis. ADO Den Haag wankelde, maar het bleef overeind: 1-2. Een zeer belangrijke overwinning in de strijd om degradatie.

Dat valt het beste uit te drukken op de ranglijst. ADO Den Haag staat nu vijftiende met evenveel punten (28) als nummer dertien Sparta en nummer veertien NEC. Het gaat naar nummer zestien Excelsior is nu drie punten. Zaterdag wacht voor ADO Den Haag alweer het volgende duel. Dan een wedstrijd in eigen huis. FC Groningen reist af naar het Kyocera Stadion. De bal wordt om 19.45 uur aan het rollen gebracht.

Auteur: Joey Gardien

Foto : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *