ADO Den Haag ruim langs directe concurrent Roda JC

ADO Den Haag heeft de super belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Roda JC met ruime cijfers gewonnen. In het eigen Kyocera Stadion was de geel groene trots met 4-1 te sterk voor de Limburgse bezoekers.

Bij ADO Den Haag 3 wijzigingen ten opzichte van het verloren uitduel tegen AZ: Donny Gorter is geblesseerd, hij wordt vervangen door Nasser El Khayati, en verder zijn Ruben Schaken en Guyon Fernandez gepasseerd zij worden vervangen door Sheraldo Becker en Mike Havenaar.

En met die wijzigingen begint ADO Den Haag fantastisch, na amper 1 minuut voetballen is het Édouard Duplan vanaf de linkerkant Dion Malone inspeelt, Malone ziet op zijn beurt de ruimte op rechts bij Sheraldo Becker, en dan kan Becker ADO Den Haag al vroeg op voorsprong zetten! Becker is snel doet hij het??!!! JAAAAAA WANT SHERALDO BECKER SCHIET DE BAL IN DE LANGE HOEK EN DAN KOMT ADO DEN HAAG AL SUPER VROEG IN DE WEDSTRIJD OP EEN ZEER BELANGRIJKE 1-0 voorsprong! Nog voor rust dan een lange bal die het strafschop gebied van Roda ik vliegt en dan maakt Christiaan Kum hands en wijst scheidsrechter Dennis Higer naar de stip en kent hij ADO Den Haag een strafschop toe! Nasser El khayati achter de bal. Schiet hij ADO op een 2-0 voorsprong? JA! El Khayati benut de strafschop en hij schiet ADO op een comfortabele 2-0 voorsprong!

Na de rust dan heeft ADO Den Haag besloten zeker geen gas terug te nemen. In de 60ste minuut een afvallende bal komt voor de voeten van Malone, Malone maakt hij er 3-0 van? Nee want Roda doelman van Leer red maar kan niet klemmen.

En dan is Mike Havenaar er als de kippen bij om ADO Den Haag op een 3-0 voorsprong te zetten. 2 minuten voor tijd dan, Guyon Fernandez en Randy Wolters ingevallen. Wolters wordt over de linkerkant weggestuurd door Nasser El Khayati, Wolters dan met een uitstekende voorzet op het hoofd van Guyon Fernandez. En Fernandez met ze eerste doelpunt voor ADO Den Haag kopt ADO Den Haag op 4-0 voorsprong!

Dan denkt iedereen het is wel afgelopen, maar daar vergist iedereen zich in want Mohamed El Makrini maakt er in de 89ste minuut nog 4-1 van en dan is het wel gedaan. ADO Den Haag pakt die super belangrijke punten thuis tegen Roda JC

Karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag 4-1 Roda JC: 1-0 Becker, 2-0 El Khayati (strafschop), 3-0 Havenaar, 4-0 Fernandez, 4-1 El Makrini.

Gele kaarten: Ognjen Gnjatic, Mohamed El Makrini, Martin Milec, Adil Auassar (Roda JC), Sheraldo Becker (ADO Den Haag)

Rode kaarten: n.v.t.

Scheidsrechter: Dennis Higler

Toeschouwers: 11.740.

Opstellingen:

ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Meissner, Kanon, Meijers; Malone, Bakker, Gorter; Becker (69. Wolters), Havenaar (77. Fernandez), Duplan.

Roda JC: Van Leer; Milec, Kum, Werker, Van Peppen; Gnjatic (31. El Makrini), Auassar, Ajagun (46. Papazoglou); Rosheuvel, Schahin, Paulissen (72. Van Hyfte).

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *