ADO Den Haag handhaaft zich in de Eredivisie na winst bij Sparta

Het was in de tweede helft tegenhouden geblazen, maar het is ADO Den Haag wel gelukt om de uitwedstrijd tegen Sparta in winst om te zetten: 0-1. Nasser El Khayati kroonde zich in het eerste bedrijf tot matchwinner. Door de zege handhaaft ADO Den Haag zich definitief in de Eredivisie.

Al met drie minuten op de klok wist ADO Den Haag een goede kans te creëren. Na een mooie actie op links van Edouard Duplan kopte El Khayati naast. Laatstgenoemde was in de tiende minuut wel succesvol. Vanaf een meter of twintig haalde El Khayati vol uit. Zijn pegel belandde via binnenkant paal in het net: 0-1.

ADO Den Haag bleef de betere ploeg en liet Sparta niet in de wedstrijd komen. De mannen van trainer Fons Groenendijk hadden zelfs op 0-2 kunnen komen. Maar een volley van Mike Havenaar ging over uit een gave voorzet van Sheraldo Becker. Daarna liet ADO Den Haag de Rotterdammers iets meer komen. Het lukte Sparta echter zelden om Robert Zwinkels aan het wankelen te brengen. Het gevaarlijkste moment was een schot van Thomas Verhaar recht in de handen van de doelman. Met een 0-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft werd ADO Den Haag door Sparta steeds meer achterover gedrukt. Zelf doken de Hagenaars nauwelijks meer op voor de vijandelijke doel. Dat gebeurde aan de andere kant wel een aantal keer. Zo waren er goede kansen voor Denzel Dumfries, Martin Pusic en Stijn Spierings. Allen zonder succes. ADO Den Haag kwam niet veel verder dan een inzet van Tyronne Ebuehi die voorlangs ging. In de absolute slotfase drong Sparta nog meer aan, maar met keihard werken bleef de Haagse ploeg knap overeind. Ook volgend jaar dus weer Eredivisie in Den Haag!


ADO Den Haag is door de driepunter naar de twaalfde plek op de ranglijst gestegen. Met nog twee duels te gaan zijn er 35 punten behaald. Vanwege de bekerfinale volgend weekend geen competitievoetbal. ADO Den Haag komt daarom pas weer in actie op zondag 7 mei. Dan wordt de uitwedstrijd bij Heracles Almelo gespeeld. De aftrap is om 14.30 uur.

Auteur: Joey Gardien

Foto: Alberto

Bron : adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *